UMC Utrecht spijkert kennis FC Utrecht Oldstars bij middels AED/Reanimatiecursus

21 maart 2024

Leerzame middag in Stadion Galgenwaard in samenwerking met UMC Utrecht.

Op woensdag 20 maart 2023 ontvingen de FC Utrecht Oldstars een bijspijkercursus Reanimatie en AED gebruik. In het Spelershome van Stadion Galgenwaard ontvingen de dertig ambassadeurs een AED/Reanimatiecursus van de Nederlandse Reanimatie Raad, afkomstig van maatschappelijk partner UMC Utrecht.

Al vrij snel gingen er bij de groep handen omhoog wanneer er werd gevraagd of er iemand te maken had gemaakt met een reanimatie. “Afgelopen november heb ik mijn partner nog succesvol gereanimeerd”, vertelde één van de FC Utrecht Oldstars. “Dit soort cursussen kunnen wat mij betreft niet vaak genoeg.”

Na een theoretisch praatje mochten de FC Utrecht Oldstars de handen uit de mouwen steken om zelf de eigen vaardigheden op te frissen en te verbeteren. Onder het oog van drie professionals vanuit het UMC Utrecht werden nieuwe tips en tricks met elkaar gedeeld.

“De club vind het ontzettend belangrijk dat deze doelgroep weet hoe ze moeten handelen bij een bedreigende levenssituatie. We zijn trots op deze groep en willen er alles aan doen om hen zowel op als buiten het veld te ontwikkelen in medische handelingen die komen kijken bij het voetbal. Zo staat er eens per twee seizoenen een middag als dit in het teken van AED & Reanimatie”, aldus John van den Boogaard, Teammanager FC Utrecht Oldstars.