Super Saturday: Drie teams behalen finale bekertoernooi!

30 maart 2024

FC Utrecht O13, O15 en O18 halen de bekerfinale!

Deze zaterdag zal zeker niet snel worden vergeten. Een geweldige prestatie van drie teams van de Academie van FC Utrecht. Geniet van de enthousiaste verslagen en de prachtige foto's! Verder nog de vermelding dat FC Utrecht O15 ook de finale heeft gehaald na een knappe 1-2 zege tegen ADO Den Haag O15!

Achteraf is het makkelijk duiden, maar o, o, o, wat had FC Utrecht O18 in de halve finale om de KNVB-beker een valse start.

Tegenstander Almere City O18 had slechts 15 seconden nodig om de bal vanaf de aftrap achter doelman Mees Eppink te krijgen. Na 4 balcontacten was het de handige Tyran Ottens die de 0-1 liet aantekenen. En de thuisploeg was nog zó gewaarschuwd door trainer Ferdi Vierklau. De ploeg kon in de achtervolging. Het goede nieuws was natuurlijk wel, dat er nog een hele wedstrijd te gaan was om de zaak recht te zetten. En zo geschiedde.

FC Utrecht O18 had de eerste helft een hele kluif aan het opportunistisch spelende Almere City O18. Het was geen moment zo dat de ploeg kon verslappen, want Almere City O18 zette volop druk vooruit en maakte het de Utrechters op die manier behoorlijk lastig om te kunnen bouwen aan een aanval. Dat duurde zo goed als de gehele eerste helft.

Kon de thuisploeg daar dan helemaal niets tegenover zetten? Zeker wel, maar het was niet altijd even succesvol. Tot het tegen de rust aan liep.

De gelijkmaker kwam op naam van Gustav Arcos Sundqvist. Na een afgeslagen aanval pikte hij de bal schuin voor het doel van de gasten op en drukte met succes af: 1-1 in de 37e minuut. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid. Jessey Sneijder volleerde de bal gaaf in de verre hoek, op aangeven van Mees Akkerman.

Dat was in minuut 42 en daarmee kon de thuisploeg met een voorsprong terug de kleedkamer in. Daar had trainer Vierklau nog wel wat te melden aan zijn ploeg. Het moest scherper en véél meer vooruit! En zo ging de ploeg de tweede helft in.

Het tweede bedrijf leverde legio kansen op, vooral aan Utrechtse kant. Maar ze waren niet aan de voorwaartsen besteed. Dus restte er niets anders dan de wedstrijd over de streep te trekken, wat na 90 + 5 minuten voetbal ook was gelukt. De goed leidende arbiter van de Ven blies af en de thuisploeg had de finale bereikt. Toch had het weinig gescheeld of de gelijkmaker viel. Een misverstand achterin en het matig verwerken van de bal in de slotfase lag hieraan ten grondslag.

In die finale in Volendam wacht FC Volendam O18. Die ploeg bleek in het bekertoernooi een reuzendoder door niet alleen AZ O18 maar óók Ajax O18 over de knie te leggen. FC Utrecht O18 is dus gewaarschuwd!!

Wanneer de finale wordt gespeeld is nog niet bekend. Houd daarom de website van de FC Utrecht Academie in de gaten. Het zou mooi zijn als de ploeg in de finale zich gesteund ziet door een veel supporters! Want zeg nou zelf: wat is er leuker dan een pot bekervoetbal en daarna flaneren en een palinkje eten op De Dijk van Volendam?

FC Utrecht O18 - Almere City O18 2-1 (beker)
0-1 01' Tyran Ottens
1-1 37' Gustav Arcos Sundqvist
2-1 42' Jessey Sneijder

FC Utrecht O18
Mees Eppink, Massien Ghaddari, Per Kloosterboer, Giordinelo Meulens, Viggo Plantinga, Hylke van der Mast, Mees Akkerman (67. Amir Saleh), Nordin Bukala (89. Noë Misumi), Tijn den Boggende, Jessey Sneijder (76. Jahlani Fonteni), Gustav Arcos Sundqvist (89. Olivier van Zijl).

Nu nog even verder genieten van het verslag en de foto's van FC Utrecht O13:

Terwijl de voorjaarszon maar moeizaam weet door te breken op sportcomplex Zoudenbalch neemt de O13 van FC Utrecht het op tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle O13. Inzet van deze wedstrijd is een plek in de finale van de Landelijke KNVB Beker. Direct vanaf de aftrap maakt FC Utrecht O13 duidelijk wat de intenties zijn. De Domstedelingen nemen het initiatief in de wedstrijd door de tegenstander hoog onder druk te zetten. De energieke openingsfase leidt tot een aantal mogelijkheden. Hierbij valt met name het goede positiespel op, waarbij FC Utrecht O13 met positiewisselingen op de zijkant de tegenstander dilemma’s bezorgt. Na 11 minuten breekt Sami Belhadi door na een steekpass. Vanaf rand zestienmeter schiet hij de bal beheerst in de hoek. Niet veel later zijn de rollen omgedraaid en geeft Belhadi de assist op Afrifa die 2-0 aantekent. Na de overweldigende start neemt FC Utrecht O13 gas terug. Het team wordt slordiger aan de bal en probeert de score geforceerd te laten oplopen wat leidt tot onnodig balverlies.

In de tweede helft bijt PEC Zwolle O13 wat van zich af en meldt zich nu ook op de helft van FC Utrecht O13. Met een aantal scherpe counters komt FC Utrecht O13 er goed uit. In de 45e minuut leidt één van deze counters tot de 3-0. Eindstation van de mooie aanval is Donovan Afrifa die de voorzet van Sennon Bake tot doelpunt promoveert. In het restant van de wedstrijd probeert de tegenstander met een aantal wissels en wat opportunistisch spel tot kansen te komen. FC Utrecht O18 wordt verder achteruit gedrukt omdat het de bal veel te snel kwijt is. Positief is dat er, dankzij de solide verdedigende organisatie met Karaaslan, Sweeb, van de Peppel, Heil en Nolte, weinig kansen werden weggegeven. Een kwartier voor tijd moest aanvoerder Ahmet Irgi de strijd staken na een grove charge van de tegenstander. In de blessuretijd speelt FC Utrecht een counter wél goed uit. Tyrell Dendoe bepaalt de eindstand hiermee op 4-0.

Met de zege op PEC Zwolle O13 stoot de Onder 13 door naar de finale van de beker. Op zaterdag 4 mei zal FC Utrecht O13 de strijd aangaan met Feyenoord O13 om te bepalen wie zich dit jaar kroont tot bekerwinnaar.