Strijdbaar FC Utrecht Vrouwen verliest in eigen huis van Ajax Vrouwen

10 maart 2024

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling in goedgevuld Stadion Galgenwaard onderuit: 0-2

Stadion Galgenwaard was vanmiddag het strijdtoneel van de kraker FC Utrecht Vrouwen – Ajax Vrouwen. Met de steun van 10.455 supporters was het doel voor de thuisploeg helder: een einde maken aan de sterke reeks van de huidige nummer twee van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Na een eerste helft waarin beide partijen gelijk met elkaar opgingen, was het de uitploeg die uiteindelijk in de tweede helft het verschil maakte en een 0-2 eindstand op het scorebord zette.

Beide ploegen in evenwicht
Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en het spel golft op en neer. FC Utrecht staat goed gepositioneerd en begint scherp aan de wedstrijd. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling is fel in de duels en is sterk in de opbouw via vleugelverdedigers Amber Visscher en Sam de Jong. Echter weet de thuisploeg nog geen grote kansen te creëren. Ajax is een aantal keer gevaarlijk in het Utrechtse zestienmetergebied, maar Febe Copier is nog niet echt getest door de uitploeg. Hetzelfde geldt voor Ajax-goalie Regina van Eijk aan de andere kant, waardoor er met een 0-0 tussenstand gerust wordt.

Thuisploeg vroeg in de tweede helft op achterstand
Na rust is het Ajax dat aandringt en een paar keer gevaarlijk wordt via Lotte Keukelaar en Tiny Hoekstra. In de 57e minuut komt de bal bij Nadine Noordam terecht, die niet twijfelt en Copier kansloos laat: 0-1. De thuisploeg komt meteen met een tegenaanval: Amber Visscher komt op via de linkerflank, poort Isa Kardinaal en legt de bal neer bij Eshly Bakker. De laatstgenoemde ziet haar inzet gestopt worden op de doellijn door Regina van Eijk.

Opzoek naar de gelijkmaker
Ook in de tweede helft zijn beide partijen aan elkaar gewaagd. Zowel de thuisploeg als de gastpartij komen tot serieuze kansen. FC Utrecht blijft opzoek gaan naar de gelijkmaker. Met nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok gaat het publiek achter de ploeg staan. Kan de thuisploeg nog tot een slotoffensief komen? Het lijkt er wel op als Femke Prins alleen opweg is naar het doel van Ajax, zij stuit echter op de Amsterdamse defensie.

Ajax gooit wedstrijd in het slot
In het slot van de wedstrijd probeert de ploeg van Linda Helbling aan te dringen, maar ziet het de aanval telkens stranden in het Amsterdamse zestienmetergebied. In de blessuretijd komt Ajax nog tot een aanval; spits Romée Leuchter schiet de bal achter Copier het net in en bepaalt daarmee de eindstand op 0-2.

Verdiend applaus van enthousiast publiek
Na het eindsignaal en tijdens de ereronde kan de ploeg van Linda Helbling op een groot applaus rekenen vanuit het publiek, dat ondanks het verlies is getrakteerd op een vermakelijk duel in Stadion Galgenwaard. Wil jij een uniek aandenken aan de wedstrijd FC Utrecht Vrouwen – Ajax Vrouwen? Bied dan mee op de wedstrijdgedragen shirts van de FC Utrecht-speelsters via matchwornshirt.com.

FC Utrecht Vrouwen – Ajax Vrouwen (0-2)
57. Nadine Noordam, 0-1
90+6. Romée Leuchter, 0-2

Gele kaarten: Isa Kardinaal (Ajax), Amber Visscher (FC Utrecht)

Toeschouwers: 10.455

Scheidsrechter: Jessey van Pinxteren

Febe Copier; Sam de Jong, Nurija van Schoonhoven (72. Elisha Kruize), Ilse van der Zanden, Amber Visscher; Joni Paliama (72. Senne van de Velde), Marthe Munsterman (60. Judith Roosjen), Lena Mahieu; Tami Groenendijk (83. Femke Prins), Eshly Bakker, Lotje de Keijzer.