Ruime nederlaag voor Jong FC Utrecht in Velsen-Zuid

29 maart 2024

Beloftenploeg onderuit op bezoek bij Telstar: 5-1.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) met 5-1 verloren op bezoek Telstar. Lynden Edhart bracht de Utrechters nog langszij na een 1-0 achterstand, maar in de tweede helft liep de thuisploeg snel weg van de Utrechters.

Emil Rohd Schlichting heeft de bal in zijn bezit aan de rechterflank. De Deen, die drie dagen eerder nog twee doelpunten maakt in het shirt Denemarken Onder 20, snijdt een scherpe voorzet aan. Een voorzet op maat, die bij de tweede paal wordt binnengelopen door Lynden Edhart. Jong FC Utrecht komt op deze manier een snelle achterstand te boven na twintig minuten spelen: 1-1 en de 117 meegereisde supporters hebben reden tot juichen in Velsen-Zuid.

Snel op achterstand
Jong FC Utrecht begint niet scherp aan het duel met de Velsenaren en dat resulteert in een snelle achterstand. Amper een minuut staat er op de klok als Andreas Dithmer het eerste wapenfeit van de thuisploeg ziet veranderen in een 1-0 achterstand. Cain Seedorf is de doelpuntenmaker. Na de gelijkmaker van Edhart moeten de Utrechters vlak voor rust een tweede tegentreffer incasseren. Mohammed Tahiri is in de rebound trefzeker: 2-1.

Gevaarlijke steekpasses
De 2-1 achterstand betekent niet dat de Utrechtse talenten niets laten zien in die eerste helft, integendeel zelfs. Na een heerlijke actie van Jesse van de Haar twijfelt arbiter Wouter Wiersma om de bal op de stip te leggen na een discutabele handsbal. Enkele seconden later schiet Van de Haar maar rakelings voorlangs het doel van de Velsenaren. Aanvallen die telkens voortkomen uit vlijmscherpe dieptepasses.

Telstar breidt score uit
In de tweede helft breidt Telstar snel de score uit via Mees Kaandorp (3-1) en opnieuw Tahiri (4-1), die in de eerste helft ook al trefzeker was. Vervolgens probeert Jong FC Utrecht via afstandsschoten iets terug te doen maar Ronald Koeman Jr. ligt in de weg op inzetten van Van de Haar en Rohd Schlichting. Cain Seedorf scoort niet veel later zijn tweede van de avond en zet de eindstand op 5-1.

Willem II-thuis in Stadion Galgenwaard
Op maandag 8 april speelt Jong FC Utrecht de volgende wedstrijd. Dan komt koploper Willem II op bezoek in Stadion Galgenwaard. Om 20.00 uur gaat die avond de bal rollen aan het Herculesplein. Exact een week later ontvangen de Utrechters FC Den Bosch.

Telstar – Jong FC Utrecht 5-1 (2-1)
1. Cain Seedorf 1-0
21. Lynden Edhart 1-1
40. Mohammed Tahiri 2-1
49. Mees Kaandorp 3-1
55. Mohammed Tahiri 4-1
73. Cain Seedorf 5-1

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Toeschouwers: 2.140.

Gele kaarten: Rickson van Hees (Jong FC Utrecht), Jayden Turfkruier, Mees Kaandorp (Telstar).