Nieuwe FC Utrecht Vrouwen-verbintenis voor Ilse van der Zanden

13 maart 2024

Verdedigster (28) verlengt contract in Domstad met één jaar.

Verdedigster Ilse van der Zanden komt ook komend seizoen uit voor FC Utrecht Vrouwen. De 28-jarige achterhoedespeelster heeft haar aflopende contract bij de vrouwenvoetbalploeg uit de Domstad met één jaar verlengd.

Bij het Brabantse ZSV Zeilberg begint Ilse van der Zanden met voetballen. Daarna doet ze ervaring op bij CTO Amsterdam, voordat ze in 2014 aan de slag gaat bij Telstar. Met die ploeg speelt de voormalig jeugdinternational van Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17 en Onder 19 twee seizoenen in de Eredivisie, waarna ze van 2017/2018 tot en met 2022/2023 uitkomt voor DTS Ede.

In de zomer van 2023 maakt Van der Zanden haar entree bij FC Utrecht Vrouwen en daarmee ook direct haar rentree op het hoogste niveau. Van der Zanden verovert in de Domstad direct een basisplaats en maakt in alle partijen, met uitzondering van het uitduel met Telstar Vrouwen, de negentig minuten vol. In de door meer dan 10.000 mensen bezochte thuiswedstrijd tegen Ajax Vrouwen wordt ze verkozen tot Woman of the Match.

“Met de dankbaarheid vanwege de kans die FC Utrecht mij afgelopen zomer gaf nog vers in mijn gedachten, ben ik blij nu mijn contract te hebben verlengd”, vertelt Van der Zanden. “Het voelt fijn om wederzijds vertrouwen in elkaar te hebben en ik ben blij dat ik ook komend seizoen in het rood-wit van FC Utrecht Vrouwen mag voetballen.”

Koos van Tamelen, ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht, is verheugd over het feit dat Van der Zanden actief blijft in de Domstad. “Met haar ervaring en enorme drive is Ilse een meerwaarde in onze achterhoede”, aldus Van Tamelen. “Ze heeft inmiddels bewezen in de Azerion Vrouwen Eredivisie meer dan op haar plek te zijn en zijn er blij mee dat Ilse ook komend seizoen tot onze selectie behoort.”