Nederlaag voor Jong FC Utrecht tegen Helmond Sport

08 maart 2024

Beloftenploeg verliest nipt op eigen veld: 0-1.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) een kleine nederlaag geleden tegen Helmond Sport. Via een doelpunt in de eerste helft van Joseph Amuzu kwamen de Helmonders op voorsprong. Die 0-1 achterstand bleef ondanks een slotoffensief van de Utrechters op het scorebord staan.

Op dinsdag verlengt Tijn den Boggende zijn contract en op vrijdag staat het 17-jarige talent voor het eerst in de basis voor Jong FC Utrecht. Een mooie week voor Den Boggende, die na enkele invalbeurten vandaag dus voor het eerst mag aantreden in de Keuken Kampioen Divisie vanaf de aftrap.

Helmond meest efficiënt
Helmond Sport blijkt het meest efficiënt in een eerste helft die verder niet veel om handen heeft. Via Giannis-Fivos Botos wordt voor de eerste keer doelman Andreas Dithmer getest. Even later is het Emil Rohd Schlichting die namens de Utrechters een-op-een komt te staan met keeper Wouter van der Steen, echter treft ook hij geen doel.

Grote kans Andersen
De grootste kans van de wedstrijd komt misschien wel op naam van Silas Andersen. Na goed druk zetten van de Utrechters wordt de bal diep op de helft van de Brabanders veroverd. De aanvoerder haalt vervolgens uit maar hij stuit dan op doelman Van der Steen. Ook in de rebound weet Lynden Edhart de score niet te openen. Zijn inzet wordt van de lijn gehaald. Even later komt Helmond Sport op voorsprong via Amuzu. Dat blijkt later het enige doelpunt van de avond. Jong FC Utrecht komt wel nog in de buurt van een gelijkspel via invallers Aurelio Oehlers en Rafik El Arguioui, maar de beloftenploeg komt niet tot scoren.

Maandag naar Eindhoven
Maandag mag Jong FC Utrecht wederom aantreden. Dan staat er een uitwedstrijd op het programma tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion wordt er die avond om 20.00 uur afgetrapt. Over exact een week neemt het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren het op tegen FC Emmen. Dan gaat op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur de bal rollen.

Jong FC Utrecht – Helmond Sport 0-1 (0-1)
37. Joseph Amuzu 0-1

Scheidsrechter: Thomas Hardeman.

Toeschouwers: 322.

Gele kaarten: Björn Hardley, Achraf Boumenjal (Jong FC Utrecht), Enrik Ostrc, Giannis-Fivos Botos (Helmond Sport).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Andreas Dithmer; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Björn Hardley, Michel Driezen (46. Achraf Boumenjal); Ivar Jenner (46. Olivier van Eldik), Gibson Yah (76. Rafik El Arguioui), Silas Andersen; Emil Rohd Schlichting (67. Mees Akkerman), Tijn den Boggende (67. Aurelio Oehlers), Lynden Edhart (85. Neal Viereck).

Opstelling Helmond Sport:
Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Pius Krätschmer, Michel Ludwig (86. Tarik Essakkati), Joseph Amuzu (86. Mohamed Mallahi), Martijn Kaars, Bryan van Hove (76. Lucas Vankerkhoven), Álvaro Marín (72. Hakon Lorentzen), Giannis-Fivos Botos, Enrik Ostrc (72. Michael Chacon), Mees Kreekels.