Judith Roosjen blijft bij FC Utrecht Vrouwen

07 maart 2024

Middenveldster (21) speelt ook in seizoen 2024/2025 in de Domstad.

De optie in het aflopende contract van Judith Roosjen is gelicht. Dat houdt in dat de 21-jarige middenveldster ook komend seizoen uitkomt voor FC Utrecht Vrouwen. Bovendien maakt een optie het mogelijk om de samenwerking met Roosjen tot medio 2026 te verlengen.

Roosjen begint bij SV Lycurgus met voetballen en maakt op haar vijftiende de overstap naar sc Heerenveen. In 2021 gaat ze aan de slag bij VV Alkmaar, om in de zomer van 2023 aan te sluiten bij FC Utrecht Vrouwen. In de openingspartij van dit seizoen is Roosjen twee keer trefzeker, de week erna produceert ze een hattrick.

“Ik kijk ernaar uit om langer bij FC Utrecht Vrouwen te spelen”, laat Roosjen weten. “De ambities die ik voor komend seizoen heb, zijn het door blijven ontwikkelen van het team en mijzelf als individu. Mijn persoonlijke doel is om ervoor te zorgen dat ik mijn rol zo goed mogelijk kan invullen, zodat ik van waarde ben voor het team en de club.”

“De start van Judith was meedogenloos. Daarmee heeft zij direct laten zien wat voor kwaliteit ze in huis heeft”, aldus Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “We zijn erg blij dat we de optie in haar contract hebben gelicht en dat we nog langer van haar kwaliteiten mogen genieten.”