Jong FC Utrecht geeft zege uit handen in blessuretijd

15 maart 2024

Beloftenploeg verliest door twee late doelpunten van FC Emmen: 2-3.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (vrijdag) met 2-3 verloren van FC Emmen. Lang leek het erop dat Jong FC Utrecht een resultaat ging boeken tegen de Emmenaren, maar daar staken Mike te Wierik en Desley Ubbink een stokje voor. Dat resulteerde in een uiterst zure nederlaag voor de Domstedelingen.

Jong FC Utrecht krijgt een vrije trap te nemen aan de linkerkant van het veld. Geregeld krijgen de Utrechters in de eerste helft op die manier de kans om gevaarlijk te worden voor het Drentse doel. Lynden Edhart slingert de bal het strafschopgebied in en met succes. Via oud-doelman van FC Utrecht Eric Oelschlägel en het bovenlichaam van Mike te Wierik valt de bal in het doel. De beloftenploeg gaat aan de leiding op Sportcomplex Zoudenbalch: 1-0!

Kleine kansen
In die eerste helft zijn het de Utrechters die het gevaarlijkst worden voor het doel van FC Emmen. Edhart en Wessel Kooy weten beide met het hoofd bijna de ban te breken, maar die inzetten eindigen zonder succes. Aan de andere kant komt de beloftenploeg ook goed weg. Andreas Dithmer ziet een poging van de gasten op de lat eindigen. De 1-0 voorsprong is tevens de ruststand op Sportcomplex Zoudenbalch.

Hardeveld gevaarlijk
In het begin van de tweede helft is de andere oud-speler van FC Utrecht gevaarlijk namens de gasten. Jeff Hardeveld schiet een vrije trap maar rakelings voorlangs het doel van Dithmer. Aan de andere kant weten de Utrechters bij een snelle omschakeling bijna de score uit te breiden, maar Emil Rohd Schlichting stuit op keeper Oelschlägel.

Spektakelstuk eindigt in mineur
Richting de slotfase van de wedstrijd zien we een waar spektakelstuk ontstaan. Via invaller Patrick Brouwer komt FC Emmen langszij waarna invaller Mees Akkerman met zijn eerste goal in het betaalde voetbal antwoordt: 2-1. De zege lijkt daarna voor de Utrechters een feit maar in de absolute blessuretijd draait FC Emmen de wedstrijd alsnog om. Via Mike te Wierik en Desley Ubbink verliezen de beloften alsnog met 2-3.

Interlandbreak
Volgende week komt Jong FC Utrecht niet in actie vanwege de interlandbreak. De eerstvolgende wedstrijd staat voor de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren gepland op vrijdag 29 maart. Dan is Telstar de tegenstander in Velsen-Zuid. Om 20.00 uur gaat de bal dan rollen in Noord-Holland.

Jong FC Utrecht – FC Emmen 2-3 (1-0)
31. Mike te Wierik 1-0 (eigen doelpunt)
73. Patrick Brouwer 1-1
74. Mees Akkerman 2-1
90+3. Mike te Wierik 2-2
90+6. Desley Ubbink 2-3

Scheidsrechter: Nick Smit.

Toeschouwers: 354.

Gele kaarten: Silas Andersen, Emil Rohd Schlichting, Lynden Edhart (Jong FC Utrecht), Dennis Vos, Joey Konings, Jorrit Smeets (FC Emmen).

Andreas Dithmer; Rickson van Hees (89. Neal Viereck), Wessel Kooy, Björn Hardley, Nazjir Held; Ivar Jenner, Gibson Yah (79. Nordin Bukala), Silas Andersen; Emil Rohd Schlichting (70. Mees Akkerman), Jesse van de Haar (70. Tijn den Boggende), Lynden Edhart (90. Michel Driezen).