Jong FC Utrecht geeft niet thuis in Eindhoven

11 maart 2024

Beloftenploeg slikt opnieuw nederlaag: 3-0.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) geen resultaat overgehouden aan het treffen met FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion ging de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren met 3-0 onderuit. Ozan Kökcü, Farouq Limouri en een eigen goal van Neal Viereck maakten de tegengoals compleet.

Met hoge druk vooruit en enthousiasme beginnen de Utrechters vanavond aan het duel met FC Eindhoven. Na een viertal minuten levert die inzet meteen de eerste dot van een kans op. Jesse van de Haar komt oog in oog te staan met doelman Jorn Brondeel, echter ziet de aanvaller zijn inzet gekeerd worden door de Eindhovense doelman.

Prima start, geen Utrechtse goal
Aan de andere kant is de eerste beste mogelijkheid meteen raak: Ozan Kökcü schiet buiten bereik van Andreas Dithmer raak: 1-0. Via opnieuw Van de Haar en Adrian Blake krijgen de Utrechters daarna snel kansen op de gelijkmaker, maar het ontbreekt aan precisie in de afronding. Als vlak voor rust de Eindhovenaren zich voor het doel van Dithmer melden, valt ook de 2-0 binnen.

Tweede bedrijf
Ook in de tweede helft is het Jong FC Utrecht dat beter uit de startblokken schiet dan FC Eindhoven. Rickson van Hees krijgt op aangeven van Gibson Yah de gelegenheid om de spanning terug te brengen, maar zijn inzet met links gaat naast het doel. Vervolgens slaan de Noord-Brabanders weer bijna toe, Jasper Dahlhaus ziet zijn vrije trap gekeerd worden door Dithmer.

Wedstrijd beslist
Na een uur spelen weten de Eindhovenaren de wedstrijd wel in het slot te gooien. Een voorzet breekt de Utrechtse verdediging open en komt op het hoofd terecht van Farouq Limouri. Hij kopt vervolgens raak in een leeg doel: 3-0. In de slotfase komt het enige wapenfeit van Utrechtse kant op naam van invaller Achraf Boumenjal. In twee instanties heeft Brondeel echter een antwoord paraat.

FC Emmen volgende opponent
Over vijf dagen wacht de volgende tegenstander alweer voor het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. Dan komt FC Emmen op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Om 20.00 uur wordt er die avond afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 3-0 (2-0)
11. Ozan Kökcü 1-0
37. Neal Viereck, eigen doelpunt 2-0
62. Farouq Limouri 3-0

Scheidsrechter: Robin Vereijken.

Toeschouwers: 1.810.

Gele kaarten: Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht).

Opstelling FC Eindhoven:
Jorn Brondeel; Justin Ogenia (64. Sven Simons), Farouq Limouri, Mawouna Amevor, Luuk Wouters; Dyon Dorenbosch (64. Collin Seedorf), Achraf El Bouchataoui, Jasper Dahlhaus; Ozan Kökcu (78. Sven van Doorm), August Priske (84. Mart Lieder), Evan Rottier (64. Joey Sleegers).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Andreas Dithmer; Rickson van Hees, Neal Viereck, Joshua Mukeh, Nazjir Held (62. Achraf Boumenjal); Olivier van Eldik, Gibson Yah (62. Sil van der Wegen), Silas Andersen; Mees Akkerman (62. Lynden Edhart), Jesse van de Haar (79. Tijn den Boggende), Adrian Blake (79. Aurelio Oehlers).