Jans: ‘Wij willen echt van ons afbijten’

29 maart 2024

FC Utrecht treft Feyenoord op zondagmiddag in De Kuip.

Na een interlandbreak hervat FC Utrecht zondag de Eredivisie in De Kuip tegen Feyenoord. Het duel met de nummer twee van de ranglijst wordt om 14.30 uur afgetrapt. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht wordt vooruitgeblikt op het treffen met de Rotterdammers.

“Ja, natuurlijk. We trainen om wedstrijden te spelen”, antwoordt Hoofdtrainer Ron Jans op de vraag of hij er weer naar uitkijkt om een officiële wedstrijd te spelen. Wel werd er onlangs geoefend tegen Helmond Sport, licht Jans toe: “Zeven jongens van Jong FC Utrecht hebben gespeeld en sommige hebben heel lang gespeeld. Dat vond ik mooi om te zien. Die hebben dat best positief gedaan.”

Gisteren (donderdag) werd de tweede aanwinst voor het seizoen 2024/2025 gepresenteerd in de naam van Siebe Horemans. Daarover vertelt de oefenmeester het volgende: “Met name opbouwend en aanvallend is het een hele goede rechtsback. Hij heeft ons ook nog pijn gedaan in Rotterdam met de gelijkmaker. 25 jaar, Nederlandstalig en hij kent de Nederlandse competitie. Hij zal niet veel tijd nodig hebben om hierin te passen. Daar zijn we heel tevreden over.”

“Fysiek staan we er goed voor, maar ik wil eigenlijk dat het nog veel beter is”, gaat Jans verder richting het duel van zondag. “Taylor Booth, Ole Romeny, Jeppe Okkels, Anthony Descotte en Hidde ter Avest zijn er nog niet bij. Allemaal met uiteenlopende blessures, maar er staat nog steeds een mooie selectie.”

Daarnaast hebben Jong FC Utrecht-spelers Joshua Mukeh, Silas Andersen en Nazjir Held deze week meegetraind in aanloop naar Feyenoord-uit: “Het is ook wel weer mooi om de deur van de jeugd open te doen”, aldus Jans, die Mike van der Hoorn moet missen vanwege een schorsing: “De oplossing daarvoor hebben we al bepaald en getraind.”

Over de wedstrijd van zondag in De Kuip is Jans duidelijk: “Feyenoord is favoriet, maar wij willen echt van ons afbijten.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar Feyenoord – FC Utrecht, met talloze feitjes & weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Jens Toornstra.