Jans: ‘Uiteindelijk niet genoeg’

31 maart 2024

Hoofdtrainer Ron Jans over de nederlaag tegen Feyenoord.

FC Utrecht incasseert een nederlaag in Rotterdam. De mannen van Hoofdtrainer Ron Jans verliezen met 4-2 in de Kuip. Namens FC Utrecht waren Sam Lammers en Othmane Boussaid trefzeker. Na afloop van het duel in Rotterdam stonden Jans en Boussaid voor de camera. 

“Bij de 0-1 had al zoiets van: ‘we beginnen lekker’’, begint Jans zijn antwoord op de vraag wat hij dacht toen de 0-2 op het scorebord stond. “En dan komt de 0-2 en moeten ze Hartman ook nog wisselen vanwege een blessure, ze moesten de achterhoede omzetten, dan valt er wat te halen. Dat was ook zo, alleen uiteindelijk was het niet genoeg.”

De ploeg van Jans heeft niet heel veel tijd om zich te herpakken. Woensdag wacht alweer de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. “Heerlijk toch? Onze doelstelling is duidelijk: we willen bij de play-off ploegen komen en dan wil je die spelen om te winnen. Maar die moet je eerst veilig stellen en dat moeten we op eigen kracht doen. Hier had je de bonuspunten kunnen halen en die hebben we helaas niet gepakt. Want het geeft alleen maar extra vertrouwen als je hier een punt of een overwinning had gepakt. Maar eerst PEC Zwolle, de opdracht moet duidelijk zijn: herpakken, erop en erover.”


Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.