Jans: ‘Overtuigd dat hier niet veel ploegen gaan winnen’

15 maart 2024

Zondag in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht – NEC.

FC Utrecht neemt het zondag in eigen huis op tegen NEC. Dat betekent een wedstrijd tussen de nummer acht en nummer zes van de Eredivisie op dit moment. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit op het duel dat zondag om 14.30 uur begint.

Het nieuws dat Mark van der Maarel na dit seizoen een punt zet achter zijn voetballoopbaan, is natuurlijk het gespreksonderwerp in Overvecht. Dinsdag sprak Jans met Van der Maarel: “Dinsdag had ik met hem een heel mooi gesprek. Ik ben ervan overtuigd dat alleen wanneer Mark zich gaat warmlopen de supporters hem zullen toejuichen. Ik denk dat dat alleen maar helpt en dat verdient hij ook. Ik heb de video gezien, dat doet je wel wat. Er zijn nog zo weinig spelers die bij één club blijven. Mark wordt heel veel betrokken bij van allerlei dingen om de club te vertegenwoordigen, dat moeten we zo houden.”

Zondag komen de Nijmegenaren op bezoek in Stadion Galgenwaard. In eigen huis werden de laatste negen wedstrijden niet verloren en de laatste drie keer in Utrecht stapte FC Utrecht als winnaar van het veld, zo weet ook Jans: “Ik vind het geweldig om thuis te spelen, de band met het publiek en met de ploeg en de staf. Dat is zo positief en dat moeten we zo houden. Ik ben ervan overtuigd dat hier niet veel ploegen gaan winnen en dat is mede te danken aan ons publiek.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – NEC, met talloze feitjes & weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Vasilis Barkas.