Jans: ‘Genoeg redenen om met vertrouwen naar Almere toe te gaan’

08 maart 2024

Toewerken naar nieuwe uitwedstrijd: Almere City FC wacht in Flevoland.

Morgen (zaterdag) reist FC Utrecht af naar Flevoland voor het treffen met Almere City FC. Om 20.00 uur gaat de bal daar rollen in het Yanmar Stadion. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit op de wedstrijd tegen de promovendus.

Op de zaterdagtraining voor Ajax raakte Tim Handwerker geblesseerd. Daarover vertelt Jans het volgende: “Dat is voor mij persoonlijk en voor hem helemaal natuurlijk het dieptepunt van het seizoen. Hij schoot en er was geen tegenstander in de buurt, het zag er onschuldig uit. Volgende week woensdag wordt hij geopereerd, maar dan ben je er gewoon negen tot twaalf maanden weer uit. Dat is heel zwaar.”

“Jeppe Okkels heeft een tik op zijn knie gehad, die haalt de wedstrijd ook niet”, reageert de oefenmeester op de vraag hoe zijn ploeg er verder voorstaat richting morgen. “Booth is er nog niet bij en Romeny ook niet.”

Over wie er tegen Almere City FC onder de lat staat is Jans duidelijk: “Ik heb aangegeven dat ik aan zou geven wie tegen Almere zou keepen. Of dat dan de vaste keeper is: dat kan, maar dat ligt eraan. Barkas gaat keepen, Mattijs heeft het goed gedaan en dat wist ik al wel, dat is een bevestiging. Barkas heeft de afgelopen maanden een zodanige vorm laten zien dat ik vind dat hij het weer verdient. Hij is nu topfit.”

Met Almere City FC treft FC Utrecht een tegenstander waarin het eerder dit seizoen in eigen huis van verloor, zo weet ook Jans: “Alle respect hoor, een hele realistische speelwijze waarin ze bijna elke tegenstander er niet goed uit laten zien. Een kracht van ons is ook, en dat heb ik vorige week ook een beetje gemist, de power en de duelkracht. Dat moet echt anders, want dit wordt een knokwedstrijd met voetbalmomenten en niet andersom. Wij hebben genoeg redenen om met vertrouwen naar Almere toe te gaan.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar Almere City FC – FC Utrecht, met talloze feitjes & weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Souffian El Karouani.