Ajax

2 - 0

fc-utrecht-logo

Historische reeks ten einde

Aan een historische reeks van FC Utrecht is vanmiddag (zondag) in Amsterdam een einde gekomen. In de Johan Cruijff ArenA verloor de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans, die vijftien Eredivisieduels ongeslagen was, met 2-0 van Ajax.

Liveblog laatst geupdate om:
03-03-2024 om 17.07

Debuut!

17.07 uur

Gefeliciteerd met je debuut, Jesse!

'Aan de bal te weinig gecreeerd'

16.14 uur

Hoofdtrainer Ron Jans en Nick Viergever geven hun nabeschouwing op Ajax - FC Utrecht.

📸 Door de lens van onze fotograaf

14.23 uur

Ajax - FC Utrecht door de lens van onze fotograaf:

📊 Statistieken

14.21 uur

Een blik op de cijfers die horen bij het duel van vanmiddag:

📝 Karakteristieken

14.18 uur

De karakteristieken van Ajax - FC Utrecht, editie 2023/2024:

Ajax - FC Utrecht 2-0 (1-0)
39. Brian Brobbey 1-0
77. Kenneth Taylor 2-0

Gele kaarten: Sivert Mannsverk (Ajax), Marouan Azarkan, Ryan Flamingo (FC Utrecht).

Rode kaart: 83. Devyne Rensch (Ajax).

Toeschouwers: 53.159.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling Ajax:
Diant Ramaj; Tristan Gooijer, Devyne Rensch, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Borna Sosa; Jordan Henderson, Sivert Mannsverk (78. Branco van den Boomen); Kristian Hlynsson (84. Jakov Medic), Brian Brobbey (90. Chuba Akpom), Kenneth Taylor (90. Benjamin Tahirovic).

Opstelling FC Utrecht: 
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest (66. Can Bozdogan), Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani (66. Zidane Iqbal); Ryan Flamingo, Oscar Fraulo, Jens Toornstra (66. Victor Jensen); Marouan Azarkan (46. Jeppe Okkels), Sam Lammers, Othmane Boussaid (84. Jesse van de Haar).

⏱️ Afgelopen

90

Het zit erop. Na negen minuten blessuretijd heeft het laatste fluitsignaal geklonken in Amsterdam, waar een historische reeks van FC Utrecht ten einde is gekomen.

🔃 Ajax wisselt

90

Nog twee wissels bij Ajax, waar Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic worden gebracht als vervangers van Brian Brobbey en Kenneth Taylor.

🔃 Van de Haar debuteert

82

Een mooi moment voor Jesse van de Haar. De aanvaller uit de opleiding van FC Utrecht komt erin als vervanger van Othmane Boussaid en maakt daarmee zijn debuut in het eerste elftal van de Domstedelingen én in de Eredivisie.

🔃 Van den Boomen komt erin

78

Een wissel bij Ajax, waar Branco van den Boomen de plek overneemt van Sivert Mannsverk.

⚽️ 2-0...

77

Ajax verdubbelt de marge. Kenneth Taylor is trefzeker: 2-0.

💥 Fraulo net over

73

Een schot van Oscar Fraulo gaat net over het Amsterdamse doel.

FC Utrecht hanteert na de drievoudige wissel van zojuist een andere speelwijze en die resulteert direct in meer Utrechtse dreiging

🔃 Drie wissels

66

FC Utrecht gooit het roer om en wisselt drie keer: Can Bozdogan voor Hidde ter Avest, Victor Jensen voor Jens Toornstra en Zidane Iqbal voor Souffian El Karouani.

🟨 Mannsverk krijgt kaart

64

Geel voor Ajacied Sivert Mannsverk, die een stevige overtreding begaat op Jens Toornstra.

👀 Brobbey bijna

62

Brian Brobbey schiet de bal van dichtbij in het zijnet.

FC Utrecht komt nog altijd niet tot kansen in de Johan Cruijff ArenA.

▶️ Tweede helft van start

46

De tweede helft is van start.

Bij FC Utrecht een wissel halverwege: Jeppe Okkels lost Marouan Azarkan af.

⏸️ Rust

45

Rust in Amsterdam. FC Utrecht kwam amper tot mogelijkheden in het eerste deel van de wedstrijd. Veel kansen gaf de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans ook niet weg, maar Brian Brobbey kon vlak voor de break toch de score openen.

🟨 Flamingo op de bon

42

Ook geel nu voor Ryan Flamingo, die wordt bestraft omdat hij aan het shirt van Jorrel Hato trekt.

⚽️ 1-0...

39

Nu is Brian Brobbey wél trefzeker. Vanuit een lastige hoek schuift hij de bal binnen: 1-0 voor Ajax.

🧤 Branderhorst redt

37

Mattijs Branderhorst weerhoudt Brian Brobbey van het openen van de score. De goalie van de Utrechters heeft een door de spits van Ajax geschoten bal klemvast, nadat de aanvaller van de Amsterdammers door Mike van der Hoorn naar de buitenkant is gedwongen.

Aan de andere kant ook direct een kans. Vanuit de draai schiet Sam Lammers hard over.

🟨 Azarkan bestraft

36

Marouan Azarkan gaat het boekje van scheidsrechter Sander van der Eijk in, nadat de aanvaller van FC Utrecht een overtreding begaat op Sivert Mannsverk.

📍 Halverwege

23

De eerste helft van Ajax - FC Utrecht is al halverwege. Weinig updates tot nu toe in dit Matchday Liveblog en dat heeft ermee te maken dat er nu eenmaal over en weer amper kansen zijn geweest.

🧱 Vijf man achterin

5

FC Utrecht speelt tegen een Ajax dat met vijf verdedigers aan de wedstrijd is begonnen. Tristan Gooijer en Borna Sosa bedekken de flanken, Devyne Rensch, Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan staan centraal.

Aan de Utrechters de taak daar doorheen te voetballen.

▶️ GAME ON!

1

De wedstrijd is begonnen, de bal rolt in de Johan Cruijff ArenA. FC Utrecht speelt in de tweede helft in de richting van het uitverkochte uitvak.

👀 Kick-off over 10 minuten!

12.05 uur

De Johan Cruijff ArenA stroomt vol, de spanning neemt toe.

📍 Gearriveerd

11.26 uur

Inmiddels zijn ook de spelers en stafleden van FC Utrecht van de partij in de Johan Cruijff ArenA. Enkele beelden van de veldverkenning van de voetballers:

📋 De elf van Ajax

11.11 uur

Trainer John van 't Schip van Ajax heeft de volgende basiself samengesteld voor de partij van vandaag: Diant Ramaj; Devyne Rensch, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Ahmetcan Kaplan, Sivert Mannsverk, Borna Sosa, Kristian Hlynsson, Tristan Gooijer.

🗞️ Team news!

10.52 uur

Zie hier: de opstelling van FC Utrecht. De basiself is ongewijzigd ten opzichte van vorige week, toen de Utrechters op eigen veld met 1-0 van Heracles Almelo wonnen.

Isac Lidberg maakt voor het eerst sinds 3 december 2023 weer deel uit van de wedstrijdselectie van FC Utrecht. Ook Vasilis Barkas keert terug in de wedstrijdkern. Hij moest de vorige drie duels aan zich voorbij laten gaan.

📸 Een kijkje in het stadion

10.31 uur

De spelers en stafleden zijn onderweg naar Amsterdam, waar de mediacrew van FC Utrecht drie kwartier geleden al arriveerde. Een kijkje in de Johan Cruijff ArenA:

📺 Match Preview

10.29 uur

“Wij moeten ons richten op wat wij zelf willen, en dat weten we”, reageert Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht op de vraag op hoe Ajax zondag moet worden bestreden. “Ajax-uit blijft gewoon een speciale wedstrijd en zeker voor FC Utrecht.”

Een uitgebreide vooruitblik op Ajax-uit:

📊 Feitjes en weetjes

10.17 uur

WGGGWGWGGGGWWWW. Geen zorgen: er is hier geen sprake van een niet-functionerend toetsenbord van de auteur van dit artikel. Deze reeks van W’s en G’s staat voor de unieke en historische reeks die FC Utrecht’s eerste elftal heeft neergezet. 15 wedstrijden ongeslagen; een clubrecord. En de laatste 4 partijen ook nog eens stuk voor stuk gewonnen.

Nog veel meer feitjes en weetjes in aanloop naar Ajax-uit vind je HIER.

💬 Viergever en Fraulo blikken vooruit

08.17 uur

Aanvoerder Nick Viergever en Oscar Fraulo, maker van de winnende in de eerdere ontmoeting met Ajax dit seizoen, blikken vooruit op het duel van vanmiddag:

📍 Een vol uitvak

08.12 uur

In rap tempo gingen ze over de (digitale) toonbank: alle 1.000 beschikbare kaarten voor het uitvak in de Johan Cruijff ArenA. Maximale support dus vanmiddag voor FC Utrecht in Amsterdam.

📢 Zondag is ons daggie!

08.00 uur

Matchday! 

De eerste wedstrijd van deze voetbalzondag in Nederland: Ajax - FC Utrecht.