Geen oogst voor beloftenploeg in Breda

01 maart 2024

Jong FC Utrecht verliest in Rat Verlegh Stadion van NAC: 3-1.

Het is Jong FC Utrecht niet gelukt te oogsten in het Rat Verlegh Stadion. Daar, in Breda, legde de beloftenploeg van de Domstedelingen het vanavond (vrijdag) af tegen NAC: 3-1. 

De actie van de ene invaller, Aurelio Oehlers, is goed. En dat mag ook gezegd worden over de voorzet die hij geeft: puntgaaf. Op een andere invaller bij Jong FC Utrecht: Lynden Edhart. Hij kiest bekwaam positie en passeert in twee instanties doelman Roy Kortsmit van NAC Breda. De tweede helft is dan twintig minuten bezig, en kort nadat de Bredanaars de 2-0 hebben gescoord, is het Utrechtse beloftenteam weer helemaal ‘back in business’: 2-1.

Vreugde van korte duur
Maar de vreugde is, ook in het uitvak waar 24 supporters van de partij zijn om Jong FC Utrecht aan te moedigen, van korte duur. Valt de 2-1 in speelminuut 65, in minuut 66 van de match voert NAC Breda het verschil alweer op naar twee treffers. Daar zorgt de Deen Fredrik Oldrup Jensen voor: 3-1.

Lucassen bezorgt beloften flashbacks
Eerder al: flashbacks in Breda. Daar is het Boyd Lucassen die vlak voor rust, na een voorzet van Aimé Omgba, de bal tegen de touwen kopt en daarmee NAC aan een 1-0 voorsprong helpt tegen Jong FC Utrecht. Diezelfde Lucassen maakt een seizoen eerder als de Utrechtse talenten op bezoek zijn in het Rat Verlegh Stadion met twee goals hoogstpersoonlijk voor het verschil (3-1). En nu deelt hij, met zijn treffer in de slotminuten van de eerste helft, dus een serieuze sportieve en mentale tik uit aan de beloftenploeg uit de Domstad.

Hoop vervliegt na 3-1
De ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren krijgt binnen een kwartier na de break een volgende knauw voor de kiezen, als Patriot Sejdiu het verschil opkrikt naar twee treffers: 2-0. Edhart’s doelpunt vormt dan een welkom aanknopingspunt op weg naar een remise of misschien wel meer, maar na het snelle antwoord van de Bredanaars op die 2-1 in de vorm van de 3-1 vervliegt die Utrechtse hoop goeddeels. Jong FC Utrecht probeert het nog wel van afstand, via Joshua Mukeh en Oehlers, maar slaagt er niet in zich nogmaals terug te knokken in de wedstrijd. 

Helmond Sport op bezoek, dan naar Eindhoven toe
Ook de volgende twee tegenstanders die Jong FC Utrecht treft, komen uit Noord-Brabant. Vrijdag komt Helmond Sport op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Drie dagen later staat voor de equipe van Van Dinteren een uitduel met FC Eindhoven op de rol. 

NAC Breda - Jong FC Utrecht 3-1 (1-0)
42 Boyd Lucassen 1-0
59 Patriot Sejdiu 2-0
65 Lynden Edhart 2-1
66 Fredrik Oldrup Jensen 3-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 17.736.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Opstelling NAC Breda:
Roy Kortsmit; Boyd Lucassen, Cuco Martina, Jan Van den Bergh, Manel Royo; Fredrik Oldrup Jensen, Casper Staring, Aimé Omgba (90+1. Boris van Schuppen); Patriot Sejdiu (82. Thomas Marijnissen), Elías Mar Omarsson, Dominik Janosek.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Andreas Dithmer; Rickson van Hees (83. Achraf Boumenjal), Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Michel Driezen; Ivar Jenner, Gibson Yah (62. Rafik El Arguioui), Silas Andersen; Mees Akkerman (46. Aurelio Oehlers), Jesse van de Haar (62. Tijn den Boggende), Adrian Blake (46. Lynden Edhart).