FC Utrecht Vrouwen uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker

17 maart 2024

Bekeravontuur eindigt na 4-0 verlies in Sittard

Het bekeravontuur van FC Utrecht Vrouwen is vandaag ten einde gekomen. In Sittard strandde de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling in de kwartfinale van het bekertoernooi na een 4-0 verlies van Fortuna Sittard Vrouwen.

Utrechts doelpunt afgekeurd
In de eerste helft zijn beide partijen gelijkwaardig aan elkaar, met kansen over en weer. In de zestiende minuut dwingt FC Utrecht een hoekschop af na een goede actie van Amber Visccher. Ilse van der Zanden gaat achter de bal staan en draait hem zo het doel van Diede Lemey in. Echter wordt het Utrechtse doelpunt afgekeurd door vanwege een overtreding van Joni Paliama.

Achterstand bij rust
In de 26e minuut zijn de rollen omgedraaid. Een hoekschop van de thuisploeg wordt niet goed uitverdedigd door FC Utrecht. Daardoor kan Tessa Wullaert van twintig meter afstand uithalen en schiet de bal links in de hoek van het Utrechtse doel: 1-0. In het slot van de eerste helft komt de uitploeg nog tot een paar kleine kansen, maar de bal wil er niet in. Hierdoor wordt er met een stand van 1-0 gerust.

Fortuna Sittard loopt uit
Vlak na rust is het weer raak voor de thuisploeg en kan Hanna Huizenga aantekenen voor de 2-0. In het slot van de wedstrijd kan María Gros bij de tweede paal de 3-0 binnentikken. Niet veel later heeft FC Utrecht nog een tegenslag te verduren: keeper Febe Copier moet geblesseerd het veld verlaten, voor haar in de plaats komt Jasmijn de Groot. Tot overmaat van ramp weten de Fortunezen vlak voor de reguliere speeltijd erop zit nog een keer tot scoren te komen. Het tweede doelpunt van Wullaert zet de eindstand op 4-0.

Fortuna Sittard Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (4-0)
26. Tessa Wullaert, 1-0
47. Hanna Huizenga, 2-0
83. María Gros, 3-0
90. Tessa Wullaert, 4-0

Gele kaarten: Alieke Tuin (Fortuna Sittard), Eshly Bakker (FC Utrecht)

Scheidsrechter: Kyle Hoeveler.