FC Utrecht Vrouwen op bezoek bij staartploeg Excelsior Vrouwen

24 maart 2024

Achttiende competitiepartij van seizoen begint vanmiddag (zondag) om 16.45 uur.

Speelronde achttien van dit seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie heeft voor FC Utrecht Vrouwen een uitduel in petto. Het team van Hoofdtrainer Linda Helbling reist af naar het Van Donge & De Roo Stadion, waar Excelsior Vrouwen vanmiddag (zondag) vanaf 16.45 uur de tegenstander is.

Ook afgelopen weekend stond voor de speelsters van FC Utrecht Vrouwen een uitpartij op de rol. In Sittard werd in de kwartfinale van de beker met 4-0 verloren van Fortuna Vrouwen. Dat maakt dat FC Utrecht Vrouwen zich in de laatste fase van het seizoen volledig kan concentreren op de doelstelling: eindigen in het linkerrijtje van de competitie. Op dit moment staat FC Utrecht Vrouwen daar één plek van verwijderd.

Doelpunten schaars
De doelpunten zijn de laatste weken schaars bij FC Utrecht Vrouwen, dat tegen de amateurs van RKSV Nuenen Vrouwen in de beker weliswaar op schot was (0-6), maar in de laatste vijf partijen tegen teams die uitkomen in de Azerion Vrouwen Eredivisie (sc Heerenveen Vrouwen, PSV Vrouwen, AZ Vrouwen, Ajax Vrouwen en Fortuna Sittard Vrouwen) steeds niet tot scoren kwam.

Winst in thuisduel
Eerder dit seizoen lukte het de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling wel om tegen Excelsior Vrouwen met scherp te schieten. Doelpunten van Lotje de Keijzer en Eshly Bakker in de slotfase van de wedstrijd resulteerden op Sportcomplex Zoudenbalch in een 2-0 zege voor FC Utrecht Vrouwen.

Excelsior Vrouwen in the winning mood
Excelsior Vrouwen plaatste zich afgelopen weekend voor de halve finale van het bekertoernooi, door in een uitpartij sc Heerenveen Vrouwen met 2-0 te verslaan. De Kralingse voetbalsters verloren hun vorige twee competitieduels, al was dat in beide gevallen wel met het kleinst mogelijke verschil: 1-0 bij sc Heerenveen Vrouwen en 2-1 bij Feyenoord Vrouwen.

Live updates vanuit Kralingen
Wie niet van de partij is, maar wel benieuwd is naar de verrichtingen van FC Utrecht Vrouwen, kan voor updates terecht op het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen. Bovendien zendt ESPN de wedstrijd die in Kralingen om 16.45 uur begint rechtstreeks uit.