FC Utrecht Vrouwen met vertrouwen naar Limburg

30 maart 2024

Utrechtse voetbalsters spelen vanmiddag (zaterdag) tegen Fortuna Sittard Vrouwen.

FC Utrecht Vrouwen speelt vanmiddag, voor de tweede keer in een tijdsbestek van twee weken, een uitpartij tegen Fortuna Sittard Vrouwen. Ging het de vorige keer nog om een bekerduel, vanmiddag (zaterdag) staan er drie punten op het spel in Limburg. De aftrap in het Fortuna Sittard Stadion is om 16.30 uur.

Sam de Jong, Eshly Bakker, Nurija van Schoonhoven en Tami Groenendijk: stuk voor stuk komen ze afgelopen weekend tot scoren namens FC Utrecht Vrouwen, dat na vijf competitieduels op rij niet trefzeker te zijn geweest ineens weer flink met scherp schiet. In Rotterdam wordt Excelsior Vrouwen met 1-4 geklopt; een overwinning die niet alleen drie punten oplevert, maar er ook voor zorgt dat de equipe van Hoofdtrainer Linda Helbling met een extra boost vertrouwen op pad gaat naar Limburg.

Alle ogen gericht op Wullaert
Daar zal het ook de speelsters van Fortuna Sittard Vrouwen overigens niet aan vertrouwen ontbreken. Niet alleen was Fortuna Sittard Vrouwen dit seizoen al twee keer FC Utrecht Vrouwen de baas (0-6 in Utrecht, 4-0 in Sittard), ook bliezen de Limburgse voetbalsters tijdens de vorige speelronde Telstar Vrouwen omver. Het werd in Noord-Holland liefst 0-8. Tessa Wullaert scoorde in die wedstrijd zeven goals. Daarmee verbeterde de Belgische haar eigen record, dat stond op vijf treffers in één partij. Wullaert, aanvoerder van Fortuna Sittard Vrouwen, is mede dankzij haar doelpuntenvloedgolf in Velsen-Zuid nu topscorer van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Zesde plek
Daarin staat FC Utrecht Vrouwen na achttien van de 22 speeldagen op plek zes. Nummer vijf ADO Den Haag Vrouwen heeft één punt meer en bovendien één partij minder gespeeld. De marge met achtervolger PEC Zwolle Vrouwen, dat binnenkort nog op bezoek komt op Sportcomplex Zoudenbalch, is drie punten. Fortuna Sittard Vrouwen staat vierde en heeft driepunters nodig om enerzijds ADO Den Haag Vrouwen op afstand te houden en anderzijds in het spoor te blijven van nummer drie PSV Vrouwen.

Live op ESPN
De wedstrijd Fortuna Sittard Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen begint in het Fortuna Sittard Stadion vanmiddag (zaterdag) om 16.30 uur. Op het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen verschijnen updates over het duel, dat bovendien rechtstreeks wordt uitgezonden door ESPN.