FC Utrecht Vrouwen kan een punt bijschrijven in Sittard

31 maart 2024

FC Utrecht Vrouwen en Fortuna Sittard Vrouwen houden elkaar in evenwicht tijdens vermakelijk duel: 2-2

FC Utrecht Vrouwen nam het zaterdag op tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling kende een vlammende start door na 11 seconden al de 0-1 op het scorebord te zetten. Dankzij doelpunten van Tessa Wullaert kwamen de Fortunezen nog voor rust voorsprong. In de tweede helft kon Tami Groenendijk gelijk maken en zat er meer in het verschiet voor de uitploeg. Ondanks dat Elisha Kruize en Eshly Bakker nog dichtbij de winnende treffer waren, moesten beide partijen genoegen nemen met een punt: 2-2.

FC Utrecht op voorsprong dankzij recorddoelpunt
Na de aftrap komt de bal bij Ilse van der Zanden, die een lange bal geeft op Lotje de Keijzer. De Keijzer legt de bal neer voor Eshly Bakker, die van dichtbij kan afronden en daarmee al na 11 seconden speeltijd de 0-1 op voor haar rekening neemt! Daarmee gaat dit doelpunt de boeken in als het snelste doelpunt in de Azerion Vrouwen Eredivisie, samen met het doelpunt van Floor Spaan die namens AZ al eerder dit seizoen na 11 seconden scoorde.

Wullaerts wederom belangrijk voor Fortuna Sittard
In de vijfde minuut kan de uitploeg bijna op 0-2 komen. Na een goed opgezette aanval stuit De Keijzer van dichtbij op keeper Diede Lemey. Toch is het Fortuna Sittard dat na een kwartier spelen op gelijke hoogte komt. Vanuit een tegenaanval wordt Tessa Wullaert weggestuurd. De topscorer van de Azerion Vrouwen Eredivisie houdt haar hoofd koel tijdens een een-op-een situatie met Febe Copier en schiet de gelijkmaker binnen. Niet veel later is het opnieuw Wullaert die gevaar creëert in het Utrechtse zestienmetergebied. Deze keer ziet zij haar inzet op de lat verdwijnen. De Fortunezen blijven aandringen en op slag van rust is het weer Wullaert die haar ploeg op voorsprong zet: 2-1.

Groenendijk zet de stand gelijk
In de tweede helft gaat FC Utrecht opzoek naar de gelijkmaker. Eshly Bakker is dichtbij haar tweede doelpunt van de middag, maar ziet haar inzet rakelings voorlangs het doel van Lemey gaan. In de 69e minuut krijgt de ploeg van Linda Helbling loon naar werken: op aangeven van De Keijzer kan invaller Tami Groenendijk de 2-2 binnenschieten. Na de gelijkmaker is de uitploeg de betere partij en krijgt Eshly Bakker in de slotfase nog een grote kans op de 2-3. Echter wordt zij afgefloten voor buitenspel. Uiteindelijk weten beide partijen niet meer tot scoren te komen en blijft de 2-2 op het scorebord staan.

Scoor je tickets voor FC Utrecht – FC Twente
De eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat is FC Twente-thuis. Op zondag 21 april wordt er om 12.15 uur op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt voor het duel met de koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Heb jij nog geen tickets voor FC Utrecht Vrouwen – FC Twente Vrouwen? Scoor deze dan nog snel via de ticketpagina van FC Utrecht Vrouwen en zorg dat je erbij bent!

Fortuna Sittard Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (2-2)