FC Utrecht Vrouwen hervat competitie in Wijdewormer

03 maart 2024

Utrechtse vrouwenvoetbalploeg vanmiddag (zondag) op bezoek bij AZ Vrouwen.

Na drie weken zonder competitievoetbal, gaat FC Utrecht Vrouwen vanmiddag (zondag) weer op puntenjacht. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling neemt het in Wijdewormer op tegen AZ Vrouwen. De wedstrijd begint op het AFAS Trainingscomplex om 14.30 uur.

FC Utrecht Vrouwen en AZ Vrouwen waren eerder dit seizoen aan elkaar gewaagd. Op Sportcomplex Zoudenbalch namen de bezoeksters al in de eerste minuut de leiding, waarna treffers van Eshly Bakker en Femke Prins de Utrechtse voetbalsters een voorsprong opleverden. Floor Spaan bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand: 2-2.

Zesklapper in Nuenen
In het weekend van 10 en 11 februari speelden FC Utrecht Vrouwen en AZ Vrouwen hun vorige competitiewedstrijd. De Utrechtse vrouwenploeg verloor op eigen veld met 0-2 van PSV Vrouwen, de Alkmaarse equipe legde het in Den Haag met 2-0 af tegen ADO Vrouwen. Daarna kwamen beide teams in actie in de KNVB Beker voor Vrouwen. FC Utrecht Vrouwen was daarin flink op schot tegen RKSV Nuenen Vrouwen. In Noord-Brabant werd het 0-6 voor de speelsters uit de Domstad. AZ Vrouwen kon op eigen veld niet stunten tegen FC Twente Vrouwen: 0-4.

Klein verschil, maar toch ook weer niet
Bij aanvang van de zestiende speelronde van dit seizoen staan FC Utrecht Vrouwen en AZ Vrouwen dicht bij elkaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie: de Utrechtse ploeg bezet plek zeven en gaat daarmee aan kop in het rechterrijtje, gevolgd door nummer acht AZ Vrouwen. Ontlopen de beide ploegen elkaar qua positie op de ranglijst dus nauwelijks, qua aantal gepakte punten is het verschil aanzienlijk: FC Utrecht Vrouwen heeft 21 punten op de teller en daarmee PEC Zwolle Vrouwen (21 punten, maar een beter doelsaldo) en ADO Den Haag Vrouwen (22 punten) in het vizier. AZ Vrouwen verzamelde tot nu toe 12 punten en is binnen bereik voor Feyenoord Vrouwen (11), Excelsior Vrouwen (11) en Telstar Vrouwen (9).

Updates via Instagram, ook live op ESPN
Wie niet van de partij is bij AZ Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen maar wél nieuwsgierig is naar het verloop van de partij, kan voor updates terecht op het Instagramaccount van FC Utrecht Vrouwen. Bovendien wordt de wedstrijd rechtstreeks uitgezonden op ESPN 4.