FC Utrecht en a.s.r. inspireren jeugd tijdens Week van het Geld

22 maart 2024

Educatieve sessies voor jeugdspelers en basisschoolleerlingen.

In een wereld waarin financiële kennis en vaardigheden steeds belangrijker worden, zet FC Utrecht zich samen met Partner a.s.r. vol enthousiasme in om de jeugd te inspireren en te ondersteunen. Tijdens de Week van het Geld organiseerden zij educatieve sessies voor jeugdspelers en basisschoolleerlingen, gericht op het bevorderen van financiële fitheid en welzijn.

In samenwerking met a.s.r. heeft FC Utrecht een aantal inspirerende activiteiten opgezet om Utrechtse jeugd te betrekken bij het belangrijke onderwerp van financiële fitheid. Een van de initiatieven is de financiële fitsessie voor de jeugdspelers van de Utrechtse Eredivisionist. In deze sessies krijgen de talenten van FC Utrecht O16 waardevolle inzichten in financiële planning, verstandig lenen en de relatie tussen geld en geluk. Door de interactieve workshop van jongerenexperts Ibsa en Kelly van Stichting KiKiD worden de jeugdspelers gestimuleerd om actief na te denken over hun financiële toekomst en te leren van elkaars ervaringen.

Een ander hoogtepunt is de educatieve sessie voor groep 7 van basisschool Marcus in Overvecht. Tijdens deze sessie worden de leerlingen ondergedompeld in het rad van levensgebeurtenissen, gevolgd door een interactief gesprek over geld afgewisseld met een speelse verkenning van het Universiteitsmuseum in Utrecht. Uiteraard worden de leerlingen in stijl vervoerd van en naar het Universiteitsmuseum met de spelersbus van FC Utrecht.