EK-kwalificatie: Jesse van de Haar op spelerslijst Oranje Onder 19

15 maart 2024

FC Utrecht-aanvaller geselecteerd voor cruciale plaatsingswedstrijden.

Aanvaller Jesse van de Haar van FC Utrecht behoort tot de selectie van Oranje Onder 19, dat zich later deze maand kan plaatsen voor het Europees Kampioenschap. De FC Utrecht-talenten Lynden Edhart, Nazjir Held en Wessel Kooy staan stand-by voor deze duels, hetgeen betekent dat bondscoach Mischa Visser ze in eerste instantie niet heeft opgeroepen maar op een later moment nog wel aan zijn selectie kan toevoegen.

Oranje Onder 19 werkt binnenkort de zogeheten Eliteronde van de EK-kwalificatiecyclus af. Er zijn zeven poules en voor elk van die groepen geldt dat alleen de winnaar zich plaatst voor het eindtoernooi, dat deze zomer wordt gehouden in Noord-Ierland.

De Nederlandse talenten beginnen de Eliteronde met een wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten uit Litouwen (woensdag 20 maart) en staan daarna tegenover Frankrijk Onder 19 (zaterdag 23 maart) en België Onder 19 (dinsdag 26 maart). Nederland is het gastland: twee duels worden in Veendam gespeeld, één partij is in Assen.

Van de Haar maakte in 2023 zijn debuut als jeugdinternational in Oranje Onder 18. De aanvaller verzamelde later dat jaar ook zijn eerste caps voor Oranje Onder 19.

De selectie van Oranje Onder 19:

Speler Club
Julian Rijkhoff Ajax
Oualid Agougil Ajax
Silvano Vos Ajax
Jason van Duiven Almere City FC
Jayden Addai AZ
Jeremiah Esajas AZ
Kees Smit AZ
Tristan Kuijsten AZ
Thijmen Blokzijl FC Groningen
Jesse van de Haar FC Utrecht
Givairo Read Feyenoord
Jaden Fernando Slory Feyenoord
Mike Kleijn Feyenoord
Stijn Bultman Heracles Almelo
Ezechiel Banzuzi Oud-Heverlee Leuven (België)
Emmanuel van de Blaak PSV
Isaac Babadi PSV
Roy Steur PSV
Tygo Land PSV
Bernt Klaverboer sc Heerenveen
Hamza El Dahri Sparta Rotterdam