Het was zonder enige twijfel niet de avond van Jong FC Utrecht, afgelopen maandag op Sportcomplex Zoudenbalch in een duel met TOP Oss. De talenten uit de Domstad kwamen amper tot kansen tegen de Brabantse bezoekers, die op hun beurt uitermate zorgvuldig met hun mogelijkheden omgingen: 0-3. Het duel met TOP Oss was voor Jong FC Utrecht het eerste deel van een Brabants Vierluik, dat bestaat uit TOP Oss-thuis, NAC Breda-uit, Helmond Sport-thuis en FC Eindhoven-uit.

Gelijkspel in Utrecht
Eerder dit seizoen hield Jong FC Utrecht een punt over aan de thuispartij tegen NAC Breda. Sil van der Wegen opende namens de Utrechtse ploeg de score, waarna na ruim een uur spelen de gelijkmaker op het bord kwam: 1-1. In totaal stonden Jong FC Utrecht en NAC Breda in de Eerste Divisie tien keer tegenover elkaar. In twee gevallen wonnen de talenten uit Utrecht; allebei de keren in de Domstad. Twee keer oogstte de beloftenploeg van FC Utrecht in Breda: op 19 november 2021 (1-1) en 13 september 2019 (0-0) eindigde het uitduel met NAC Breda in een gelijkspel.

Bredanaars treffen drie beloftenteams op rij
Voor NAC Breda maakt het duel met Jong FC Utrecht deel uit van een reeks van wedstrijden tegen beloftenteams. Afgelopen maandag wonnen de Brabanders in Wijdewormer met 2-3 van Jong AZ. Vanavond staat voor de geel-zwarten dus in het teken van het treffen met Jong FC Utrecht, waarna over een week Jong Ajax de tegenstander is van het team van trainer Jean-Paul van Gastel.

Janosek Bredase ‘MvP’
Dominik Janosek is dit seizoen de belangrijkste speler van NAC Breda. Niet alleen is de Tsjech met elf doelpunten clubtopscorer van de Brabantse ploeg, ook gaat hij aan kop als het gaat om assists: die heeft de oud-jeugdinternational zeven achter zijn naam staan. Mede dankzij zijn bijdrage vindt NAC Breda zich terug op de zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Live updates via X en Instagram Stories
Voor wie vanavond niet van de partij is in het Rat Verlegh Stadion, maar wel benieuwd is naar het verloop van NAC Breda – Jong FC Utrecht: de Utrechtse FC doet live verslag van het duel via X en Instagram Stories. Op ESPN Extra wordt de wedstrijd bovendien uitgezonden.