Contractverlenging: Tijn den Boggende langer bij FC Utrecht

05 maart 2024

Verbintenis met talentvolle aanvaller (17) verlengd tot medio 2026.

Aanvaller Tijn den Boggende heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. Die overeenkomst zorgt ervoor dat de 17-jarige jeugdinternational tot medio 2026 is verbonden aan de Utrechtse FC.

Den Boggende speelt voor Sporting Martinus en AFC, voordat hij in 2019 instroomt in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Sindsdien doorloopt de aanvaller op Sportcomplex Zoudenbalch alle lichtingen. In 2023 maakt de spits zijn debuut als jeugdinternational, namens Oranje Onder 17. Begin dit jaar volgt voor Den Boggende een volgende mijlpaal, als hij debuteert in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht.

“Tijn heeft zich de afgelopen seizoenen ontwikkeld tot een bepalende speler in de teams waarin hij speelt”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk. “Hierbij heeft hij specifieke kwaliteiten ontwikkeld die passen bij een moderne spits, zoals het kunnen fungeren als aanspeelpunt, het afjagen van de tegenstander op hoge intensiteit en het in de zestienmeter dreigend zijn richting het doel van de tegenstander; met het maken van doelpunten als gevolg. Mede dankzij de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, heeft hij onlangs zijn debuut gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht. De komende jaren gaan we met Tijn verder aan de slag met het ontwikkelen van zijn specifieke kwaliteiten.”