Beloftenteam op puntenjacht tegen FC Emmen

15 maart 2024

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar staat Jong FC Utrecht vanaf 20.00 uur tegenover FC Emmen.

Voor de beloftenploeg van FC Utrecht zit een vierluik met Brabantse tegenstanders erop. Het lukte de manschappen van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren, na een mooie zege op SC Cambuur in Friesland (2-4), niet om tegen de opponenten uit Noord-Brabant te oogsten. Op eigen veld werd verloren van TOP Oss (0-3) en Helmond Sport (0-1) en in uitduels bleken NAC Breda (3-1) en FC Eindhoven (3-0) te sterk.

Twee zeges
Door de jaren heen was Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie twee keer te sterk voor FC Emmen. Beide zeges werden geboekt in het seizoen 2016/2017, waaronder een 3-1 thuisoverwinning op 2 december 2016. Mitchell van Rooijen, Myenty Abena en Hamza Boukhari namen toen de Utrechtse doelpunten voor hun rekening.

FC Emmen in het rechterrijtje
In de vorige vier partijen tegen FC Emmen kwam Jong FC Utrecht steeds niet tot scoren; zo ook dus in het eerdere onderonsje van dit seizoen. In Drenthe werd het 2-0 voor FC Emmen, waarvoor Michaël Heylen en Desley Ubbink de goals maakten. Dat was in een periode waarin FC Emmen veel overwinningen boekte en meedraaide in de top van het klassement. Inmiddels is de ploeg van trainer Fred Grim, die tien van de laatste dertien partijen verloor, te vinden in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

Weerzien met Hardeveld en Oelschlägel
FC Emmen-thuis is voor Jong FC Utrecht een weerzien met Jeff Hardeveld en Eric Oelschlägel. Hardeveld speelde met Jong FC Utrecht zeven wedstrijden in de Eerste Divisie, Oelschlägel stond twee keer onder de lat bij de beloftenploeg uit de Domstad. De Duitser was dit seizoen lange tijd reservedoelman bij de Emmenaren, maar stond de vorige vier wedstrijden in de basis.

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht - FC Emmen zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er is vrije kaartverkoop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Live updates via Instagram Stories en X
Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van Jong FC Utrecht - FC Emmen? FC Utrecht doet live verslag via X en Instagram Stories.