Beloftenploeg pakt draad op met Telstar-uit

29 maart 2024

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie in Velsen-Zuid.

Na een onderbreking vanwege interlands begint Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in Velsen-Zuid aan de laatste fase van de competitie. In het 711 Stadion is Telstar vanaf 20.00 uur de tegenstander van de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren.

Het beloftenteam van FC Utrecht is er alles aan gelegen de zoete smaak van een zege weer eens te proeven. De talentenploeg uit de Domstad won op 16 februari voor het laatst. Toen werd in Leeuwarden SC Cambuur met 2-4 verslagen. Daarna volgden nederlagen tegen TOP Oss, NAC Breda, Helmond Sport, FC Emmen en FC Eindhoven.

Laatste drie edities van Telstar-uit ongeslagen
Winnen van Telstar in Noord-Holland: Jong FC Utrecht deed het op 2 april 2021 (2-3; namens de Utrechters scoorden Remco Balk, Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas) en op 29 april 2022. Het werd toen 1-3. Namens de bezoekers waren Derensili Sanches Fernandes, Mohamed Mallahi en Oussama Alou trefzeker. De laatste editie van Telstar – Jong FC Utrecht, op 30 september 2022, eindigde onbeslist: 2-2; Derensili Sanches Fernandes en Lynden Edhart verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie.

Telstar op eigen veld ijzersterk
Het feit dat Jong FC Utrecht de laatste drie edities van Telstar-uit ongeslagen is zal voor extra zelfvertrouwen bij de rood-witten zorgen, maar op hun beurt hebben de Noord-Hollanders ook een serie die een boost zal geven: De Witten Leeuwen zijn dit jaar op eigen veld nog ongeslagen. Ze bleven overeind tegen Jong AZ (1-1), FC Den Bosch (0-0), Helmond Sport (3-2), NAC Breda (1-1), Roda JC Kerkrade (1-1) en ADO Den Haag: 3-1. Zakaria Eddahchouri is met elf treffers clubtopscorer van de Velsenaren.

Bekend terrein voor Van Dinteren
Voor Van Dinteren is het uitduel met De Witte Leeuwen een trip down memory lane. De oefenmeester speelde in het seizoen 2007/2008 voor de in 1963 opgerichte club, die toen nog Stormvogels Telstar heette.

Live updates via X en Instagram Stories
In het 711 Stadion begint Telstar – Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Voor wie niet van de partij is, maar wel benieuwd is naar het verloop van de wedstrijd verzorgt FC Utrecht live updates via X en Instagram Stories.