Beloften treffen opnieuw Brabanders: Helmond Sport op bezoek

08 maart 2024

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een Keuken Kampioen Divisie-thuiswedstrijd.

Stond Jong FC Utrecht de voorbije week al tegenover TOP Oss en NAC Breda, ook vanavond (vrijdag) treft het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren een Brabantse ploeg. Helmond Sport komt op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch, waar de bal om 20.00 uur gaat rollen.

Het was een knappe goal van Jong FC Utrecht, afgelopen vrijdag in Breda. Maar de treffer van Lynden Edhart bracht in het Rat Verlegh Stadion tegenstander NAC Breda niet aan het wankelen. De geel-zwarten, gesteund door ruim zeventienduizend supporters, bleken met 3-1 te sterk voor de talenten uit Utrecht. Daarmee was de tweede nederlaag in vijf dagen tijd tegen een Brabantse ploeg een feit voor de ploeg van Van Dinteren, die op eigen veld eerder die week door TOP Oss al werd geklopt (0-2).

Bittere pil in GS Staalwerken Stadion
Aan het eerdere duel dit seizoen tegen de opponent van vanavond, Helmond Sport, bewaart Jong FC Utrecht geen al te beste herinneringen. Op 6 oktober 2023 werd het in het GS Staalwerken Stadion 4-0 voor de rood-zwarten, waarvoor Martijn Kaars (2), Joseph Amuzu en Giannis-Fivos Botos de doelpunten scoorden. Met Kaars is dan ook direct de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie genoemd: hij voert op dit moment de lijst aan met negentien treffers.

Thuis ongeslagen tegen Helmond Sport
Overall gezien houden Jong FC Utrecht en Helmond Sport elkaar perfect in balans. Sinds de Utrechtse beloften in 2016 toetraden tot de Eerste Divisie stonden beide ploegen veertien keer tegenover elkaar. Vijf keer wonnen de Utrechters, vijf maal zegevierden de Brabanders en vier keer eindigde het onbeslist. De vorige drie keer dat Jong FC Utrecht een thuismatch speelde tegen Helmond Sport, leverde dat steeds drie punten op voor de Domstedelingen: het werd respectievelijk 2-0, 3-2 en 2-1. Op eigen veld is Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie tegen Helmond Sport ongeslagen: vier keer gewonnen, drie maal gelijk.

Bijzonder duel voor Mallahi
Helmond Sport is nu drie wedstrijden ongeslagen. Het team van Bob Peeters speelde tijdens de vorige twee speelrondes gelijk tegen respectievelijk VVV-Venlo (thuis, 1-1) en FC Groningen (uit, 0-0) en versloeg daarvoor De Graafschap in Helmond met 3-1. Voor Helmond Sport-aanvaller Mohamed Mallahi is Jong FC Utrecht-uit een bijzondere wedstrijd: Mallahi komt uit Utrecht, werd door de plaatselijke FC opgeleid en speelde met Jong FC Utrecht liefst 123 duels in de Eerste Divisie.

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht - Helmond Sport zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er is vrije kaartverkoop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Live updates via Instagram Stories en X
Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van Jong FC Utrecht – Helmond Sport? FC Utrecht doet live verslag via X en Instagram Stories. Bovendien is de wedstrijd rechtstreeks te zien op ESPN Extra.