Beloften sluiten Brabantse Weken af in Jan Louwers Stadion

11 maart 2024

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Voor de vierde keer op rij treft Jong FC Utrecht een Brabantse tegenstander. Vanavond is FC Eindhoven de opponent van het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. In het Jan Louwers Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Een doelpunt van Joseph Amuzu deed Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag de das om tegen Helmond Sport. Door die treffer eindigde het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje op Sportcomplex Zoudenbalch in 0-1. Daarmee ging ook het derde duel in een serie van vier partijen tegen Brabantse teams verloren; eerder al bleken NAC Breda (3-1) en TOP Oss (0-3) te sterk. Vanavond eindigt voor de Utrechtse talenten de reeks wedstrijden tegen teams uit Noord-Brabant.

Thuisnederlaag
Eerder dit seizoen legde Jong FC Utrecht het op eigen veld af tegen FC Eindhoven. Mees Rijks opende al snel de score en lukte in de slotfase van de partij ook een tweede treffer, maar de blauw-witten uit de Lichtstad hadden de smaak goed te pakken aan de Koningsweg: Dyron Dorenbosch, Evan Rottier, Joey Sleegers, Mawouna Amevor en Ozan Kökcü waren namens de Eindhovenaren trefzeker: 2-5.

Eén keer verslagen
Voor Jong FC Utrecht was dat de vijfde nederlaag op rij tegen FC Eindhoven, dat op 12 mei 2021 voor het laatst in bedwang werd gehouden. Toen werd het 2-2 in het Jan Louwers Stadion, waar de beloftenploeg nog nooit won. Van de veertien eerdere ontmoetingen met de Eindhovenaren beslisten de talenten uit Utrecht er één in hun voordeel. Dat was op 17 maart 2017, toen dankzij treffers van Dani van der Moot, Odysseus Velanas en Nick Venema een 3-1 thuiszege werd geboekt.

Eindhovenaren wonnen dit jaar nog niet
FC Eindhoven eindigde de afgelopen seizoenen in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, maar de ploeg van oefenmeester Willem Weijs moet vooralsnog deze jaargang genoegen nemen met de veertiende plek op de ranglijst. FC Eindhoven won dit kalenderjaar nog geen enkele wedstrijd. De laatste thuisoverwinning van de blauw-witten dateert van 8 december 2023, toen FC Emmen met 3-2 geklopt werd.

Live updates via X en Instagram Stories
Niet in het Jan Louwers Stadion vanavond, maar wel benieuwd naar de verrichtingen van Jong FC Utrecht? Vanuit Eindhoven doet FC Utrecht live verslag via X en Instagram Stories. Bovendien wordt de partij uitgezonden op ESPN Extra en komen flitsen van het duel voorbij in het schakelprogramma van ESPN.