Wegen FC Utrecht Vrouwen en Jasmijn de Groot scheiden

20 juni 2024

Keepster (22) gaat op zoek naar nieuwe uitdaging.

De wegen van FC Utrecht Vrouwen en Jasmijn de Groot scheiden. De 22-jarige keepster, de eerste speelster die wordt gecontracteerd nadat de terugkeer van FC Utrecht Vrouwen ruim een jaar geleden een feit is, kan zodoende transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De Groot begint bij SV Loosduinen met voetballen en speelt zeven jaar voor die vereniging, voordat ze in haar geboortestad Den Haag aansluit bij de beloftenploeg van ADO. In 2021 stapt ze over naar Feyenoord Vrouwen, waarna ze in het voorjaar dus als eerste haar handtekening zet onder een contract van het dan teruggekeerde FC Utrecht Vrouwen.

In het comebackseizoen van de Utrechtse vrouwenvoetbalploeg komt De Groot met name tijdens de eerste seizoenshelft geregeld in actie. In de tweede helft van de jaargang zijn er weinig speelminuten meer weggelegd voor de keepster.

“Ik kijk terug op een bewogen jaar, waarin ik zowel binnen als buiten het veld veel heb geleerd”, zegt De Groot. “Die ervaringen neem ik mee in het vervolg van mijn loopbaan.”

“Helaas hebben we met Jasmijn de Groot uiteindelijk niet de juiste match kunnen vinden”, reageert ad interim Manager Vrouwenvoetbal Koos van Tamelen van FC Utrecht. “Wel zijn we enorm blij met de ontwikkeling die we hebben kunnen maken en we bedanken Jasmijn dan ook voor haar inzet op dat vlak en haar bijdrage hieraan. We wensen Jasmijn veel succes toe bij haar volgende club.”