De laatste competitiewedstrijd van het seizoen en er staat nog wat op het spel. Vorige week heeft de O16 promotie veiliggesteld naar de 1ste divisie en vandaag is er nog de mogelijkheid om kampioen te worden.

Heerenveen O16 start goed en Mick moet in de eerste minuten al 2 keer uit zijn doel komen om de bal te onderscheppen. Na 4 minuten een goede aanval van FC Utrecht O16, wat leidt tot een goal maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later gaat Heerenveen O16 er doorheen en zij scoren de 0-1. Daarna een mooie aanval door Servahterio die op rechts kapt en schiet maar de keeper kan de bal uit de goal houden. In de 20ste minuut speelt Ties de bal op Servahterio en hij loopt de 16 in, wordt aangetikt en wij krijgen een penalty. Servahterio gaat zelf achter de bal staan en schiet de 1-1 binnen. Daarna nog een paar aanvallen van FC Utrecht O16 maar de bal gaat er niet in. Een aanval over rechts van Heerenveen O16 wordt door FC Utrecht O16 tot corner verwerkt en uit die corner scoren zij de 1-2. Vlak voor rust fluit de scheidsrechter voor gevaarlijk spel op de rand van de 5 meter en uit die vrije trap gaat Heerenveen O16 met 1-3 de rust is. Werk aan de winkel voor FC Utrecht O16 in de 2de helft.

Met 3 wissels komt FC Utrecht O16 het veld op voor de 2de helft. Heerenveen O16 trapt af en meteen gaat de bal hoog richting Faris, die voor Mick in de plaats is gekomen. Helaas komt de bal op de lat terecht. FC Utrecht O16 heeft begrepen wat de trainer in de kleedkamer heeft geroepen, druk zit er beter op maar tot echt kansen komt het ook niet in de 2de helft. In de 57ste minuut een vrije trap van Servahterio die tegen de muur terecht komt, in de rebound schiet Geronimo op het doel maar de bal wil er gewoon niet in vandaag. In de laatste minuten start Servahterio nog een aanval op rechts, De bal gaat naar Kenji die goed voorgeeft en Mees mooi afrondt, 2-3. Maar hier blijft het ook bij.

Promotie was al een feit, nu op naar woensdag waar de bekerfinale tegen Ajax gepland staat. Kom kijken zou ik zeggen, woensdag 5 juni, 19:00 op de Toekomst.