Tami Groenendijk jaar langer bij FC Utrecht Vrouwen

05 juni 2024

Middenveldster (23) tekent eerste profcontract bij Utrechtse FC.

Middenveldster Tami Groenendijk heeft in Stadion Galgenwaard haar eerste profcontract getekend. De 23-jarige speelster, die afgelopen zomer overkwam van SV Saestum, is daardoor ook in het seizoen 2024/2025 aan FC Utrecht Vrouwen verbonden.

Op de velden van het Woerdense Sportlust ’46 speelt Groenendijk haar eerste wedstrijden. De middenveldster komt daarna uit voor VEP en SV Saestum, voordat ze een avontuur bij het Amerikaans Tyler Junior College omarmt. Na die passage in de Verenigde Staten strijkt Groenendijk weer naar bij SV Saestum, vanuit waar ze in de zomer van 2023 de overstap maakt naar FC Utrecht Vrouwen.

Groenendijk is in haar eerste seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie goed voor vier doelpunten en begint na de zomerstop aan haar tweede jaargang in Utrechtse dienst.

“In Utrecht in het algemeen en bij FC Utrecht Vrouwen in het bijzonder voel ik mij thuis”, zegt Groenendijk. “Het is ook een plek waar ik me nog verder kan ontwikkelen als mens en als voetbalster. Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik nog een jaar mag spelen voor FC Utrecht Vrouwen. Ik geniet echt van mijn tijd hier.”

“Tami is een echte kilometervreter op het middenveld. Ze heeft een enorme drive”, typeert FC Utrecht’s ad interim Manager Vrouwenvoetbal Koos van Tamelen haar. “Tami is op meerdere plekken inzetbaar, heeft een goed schot en kan goed koppen.”