Nieuwe FC Utrecht Vrouwen-verbintenis voor Joni Paliama

07 juni 2024

Middenveldster (20) jaar langer verbonden aan vrouwenvoetbalploeg uit Domstad.

Het aflopende FC Utrecht Vrouwen-contract van Joni Paliama is met een jaar verlengd. De middenveldster (20) begint na de zomerstop zodoende aan haar tweede jaargang bij de Utrechtse vrouwenvoetbalploeg.

AS ’80 is de eerste club die prijkt op het spelerspaspoort van Joni Paliama, die voordat ze voor die Almeerse ploeg uitkomt al actief is in de voetbalschool van ex-prof Arno Splinter. In de zomer van 2020 maakt Paliama de overstap naar Jong Ajax Vrouwen. De middenveldster behoort door de jaren heen regelmatig tot de selecties van vertegenwoordigende jeugdelftallen.

In de zomer van 2023 tekent Paliama bij FC Utrecht Vrouwen haar eerste profcontract. Tijdens de eerste helft van haar eerste seizoen in Utrechtse dienst kampt ze met blessureleed, waarna ze na de winterstop een plek verovert in de basiself.

“Ik ben super blij met de ontwikkeling die ik heb gemaakt bij deze mooie club”, stelt Paliama. “En ik kan niet wachten om komend seizoen weer met trots het FC Utrecht Vrouwen-shirt te dragen en wedstrijden te spelen met ons fantastische team.”

Koos van Tamelen, ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht, over de contractverlenging van Paliama: “Joni is een talentvolle, jonge speelster die zich goed aan het ontwikkelen is. Haar favoriete positie is op het middenveld, maar ze kan ook goed uit de voeten als rechtsback. Joni is snel en heeft het vermogen zich vast te bijten in haar tegenstandster. We zijn blij dat we ook komend seizoen een beroep op haar kunnen doen.”