Joshua Rawlins keert niet meer terug bij FC Utrecht

11 juni 2024

Overeenkomst met verdediger (20) met wederzijds goedvinden ontbonden.

Verdediger Joshua Rawlins keert, na zijn verhuurperiode bij het Australische Perth Glory, niet meer terug bij FC Utrecht. Het nog tot medio 2026 doorlopende contract van de 20-jarige verdediger is in goed onderling overleg ontbonden.

Op 5 augustus 2022 debuteert de rechtervleugelverdediger in de Utrechtse beloftenploeg, op bezoek bij TOP Oss, nadat hij medio 2022 de overstap van Oceanië naar Europa maakt. In totaal speelt Rawlins 24 officiële wedstrijden voor Jong FC Utrecht, waarbij hij 18 keer in de basis start.

Begin dit jaar wordt Rawlins verhuurd aan de Australische club Perth Glory. Bij de club waarvoor de jeugdinternational van Australië voor zijn komst naar Utrecht ook al speelt, komt hij geregeld in actie.

Technisch Manager Tim Gilissen van FC Utrecht geeft uitleg. “We hebben met Joshua gesproken over zijn sportieve toekomst en we zitten op één lijn over het feit dat het voor hem beter is elders voor zijn kans te gaan. We bedanken Joshua voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in het vervolg van zijn loopbaan.”