Griekse versterking voor beloftenploeg: Georgios Charalampoglou vastgelegd

20 juni 2024

Aanvaller (19) komt over van Olympiakos Piraeus.

Griekse versterking voor Jong FC Utrecht: Georgios Charalampoglou sluit aan bij de selectie van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. De 19-jarige aanvaller komt over van Olympiakos Piraeus en heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie op een derde jaargang in Utrechtse dienst.

Charalampoglou maakt zijn doelpunten tot begin 2021 voor Niki Efkarpias, waarna de aanvaller het shirt van Fiorentina aantrekt. Bij die Italiaanse club speelt de spits in het Onder 17-team en vervolgens de Onder 18-ploeg, waarna hij begin 2023 terugkeert op de Griekse velden. Bij topclub Olympiakos Piraeus versterkt Charalampoglou de Onder 19-selectie. In 38 wedstrijden in de hoogste jeugddivisie van Griekenland is de kersverse Jong FC Utrecht-aanwinst goed voor 28 treffers en 11 assists. Mede dankzij de vele treffers van Charalampoglou pakt Olympiakos Piraeus Onder 19 afgelopen seizoen de titel.

“Ik ben enorm blij om hier te zijn”, opent Georgios Charalampoglou zijn eerste interview in Stadion Galgenwaard. “Ik ben 19 jaar oud en speel als aanvaller. Ik houd ervan om goals te maken en van de adrenaline die bij zo’n doelpunt komt kijken”, omschrijft de aanwinst zichzelf. “Toen mijn zaakwaarnemer mij vertelde over het aanbod van FC Utrecht, heb ik onmiddellijk gezegd dat ik ernaar toe wil. Het is een grote club en het voelt als een eer om er te mogen gaan spelen.”