FC Utrecht Vrouwen verwelkomt Nikita Tromp

22 juni 2024

Aanvalster (22) met Champions League-ervaring versterkt Utrechtse vrouwenvoetbalploeg.

Nieuw in de selectie van FC Utrecht Vrouwen: Nikita Tromp. De 22-jarige aanvalster komt over van Ajax Vrouwen en heeft getekend voor één jaar, met een optie op een tweede seizoen in Utrechtse dienst. Voormalig jeugdinternational Tromp neemt onder meer Champions League-ervaring met zich mee naar de Domstad.

De Beverwijkse Tromp begint bij ADO ’20 in Heemskerk met voetballen. Via het Alkmaarse AFC ’34 komt ze te spelen voor CTO Amsterdam. In het seizoen 2018/2019 maakt ze deel uit van Jong Ajax Vrouwen, waarna ze een jaargang voor PEC Zwolle Vrouwen uitkomt om in de zomer van 2020 haar rentree in Amsterdam te maken. Sindsdien speelt ze voor Ajax Vrouwen.

Tromp, die jeugdinterlands speelt voor Oranje Onder 15, 16, 17, 18, 19 en Jong Oranje en met 31 goals topscorer aller tijden is van Oranje Onder 17, wordt in november 2021 uitgeroepen tot Best Young Player tijdens het European Women’s Football Gala. Als speelster van Ajax Vrouwen komt Tromp in actie in de Champions League en pakt ze prijzen: de landstitel in 2023 en de KNVB Beker in 2022 en 2024.

“FC Utrecht spreekt mij aan, als club”, vertelt Tromp. “Ik heb er afgelopen seizoen veel over gehoord en van gezien, en ik zag mij hier ook voetballen. Dat gaat nu ook daadwerkelijk gebeuren en dat maakt me trots. Ik ben blij dat ik na mijn blessure hier het vertrouwen krijg en kijk uit naar het nieuwe seizoen.”

Koos van Tamelen, ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht, is blij met de komst van Tromp naar de Domstad. “Nikita heeft een goed oog voor de open ruimtes, zowel voor zichzelf als voor haar medespeelsters. Op basis daarvan is ze in staat om goede steekpasses te geven op opkomende teamgenotes”, schetst Van Tamelen. “Verder heeft Nikita een zogeheten neusje voor de goal; een halve kans gaat er bij haar helemaal in. We zijn blij dat we haar aan onze selectie hebben toegevoegd.”