FC Utrecht sluit jaargang af met traditionele Herdenkingsdienst

30 juni 2024

Emotionele Herdenkingsdienst bij Gedenkpark Daelwijck.

FC Utrecht heeft het seizoen 2023/2024 afgesloten met de vijfde editie van de FC Utrecht Herdenkingsdienst. Tijdens die dienst, die precies vier jaar eerder voor het eerst werd georganiseerd door de club uit de Domstad, staat de club stil bij eenieder die de FC een warm hart toedroeg, maar de afgelopen seizoenen helaas niet meer (volledig) heeft kunnen meemaken.

Na een muzikale introductie op piano van J├Ârgen Versteeg verzorgt Jolanda Bazen, beide namens het Luizterverhaal, de presentatie van deze editie van de Herdenkingsdienst. Melanie Ryan opent daarna de dienst, traditioneel gehouden bij Gedenkpark Daelwijck, met een prachtig lied gespeeld op gitaar.

Na de muzikale openingen worden er emotionele toespraken gehouden door voorzitter van de Supportersverenging FC Utrecht Teun den Hartog namens de supporters en namens de vrijwilligers door Jolande Voorma. Speciale aandacht gaat hier uit naar de onlangs overleden Britse supporter John Beard.

Na een toespraak van Algemeen Directeur Thijs van Es worden er vijf kransen gelegd. Achtereenvolgens door Jeroen Haggenburg & Marijke van Rijnsoever, Fons Hartlooper & Marijke Hobbij, Thierry Bendijk & Lindsay de Nijs en Thijs van Es & Marcel Mul. Supportersgroep Utrecht Ultras'19 verzorgt de legging van een vijfde krans.

Na de kransleggingen speelt Ron van Zanten The Last Post waarna twee minuten stilte volgen en Van Es de Herdenkingsdienst officieel afsluit. FC Utrecht bedankt alle genodigden voor hun komst en bijdragen. De bloemen en kransen worden verzorgd door Smitjes Bloemenkiosk en AVEX verzorgt het geluid.

De volledige Herdenkingsdienst is hier te bekijken.