Eerste profcontract voor Viggo Plantinga

28 juni 2024

Verdediger uit eigen opleiding (17) verbindt zich voor drie seizoenen aan FC Utrecht.

Verdediger Viggo Plantinga heeft bij FC Utrecht zijn eerste profcontract getekend. De 17-jarige linksback, die aan zijn tiende seizoen bij de Utrechtse FC begint, zette zijn handtekening onder een driejarige overeenkomst.

Plantinga trekt in 2015 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. Hij komt in die zomer over van Roda ’46 uit Leusden en begint in het Onder 9-team van de Utrechtse FC. Plantinga doorloopt vanaf dat moment alle lichtingen van de Academie van FC Utrecht. Afgelopen seizoen begint hij als speler van FC Utrecht O17, om gedurende de jaargang de stap naar het O18-team al te maken. Nu maakt Plantinga deel uit van de O19-selectie.

“Een dynamische linkervleugelverdediger, die langdurig deel uitmaakt van de FC Utrecht Academie”, omschrijft Robin Pronk, Hoofd Jeugdopleiding van FC Utrecht, Plantinga. “Viggo levert een grote bijdrage aan het aanvalsspel door veelvuldig op te komen en de spitsen van voorzetten te voorzien. We kijken uit naar de komende jaren waarin hij zichzelf verder kan ontwikkelen bij onze club.”