Voorbereiding krijgt meer vorm, oefenwedstrijd in Stadion Galgenwaard

03 juli 2024

Diverse oefenwedstrijden toegevoegd aan programma eerste elftal.

De voorbereiding van het eerste elftal op het seizoen 2024/2025 krijgt steeds meer vorm. Een aantal oefenduels is toegevoegd aan het schema van de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans. Daarin springt de wedstrijd van donderdag 1 augustus, in Stadion Galgenwaard tegen Venezia FC, het meest in het oog.

Naast het duel met het Italiaanse Venezia FC dat om 19.00 uur wordt afgetrapt en waarover kaartverkoopinformatie op een later moment volgt, staan voor de equipe van Jans ook diverse besloten wedstrijden op het programma. Onder andere op zaterdag 6 juli als FC Utrecht het Deense Silkeborg IF treft. Op vrijdag 12 juli is het Belgische STVV de tegenstander en op zaterdag 27 juli RC Lens uit Frankrijk. Alle drie de duels worden afgewerkt achter gesloten deuren.

Daar waar mogelijk en toegestaan biedt FC Utrecht van deze duels livestreams aan, alsmede verslaggeving via onder meer deze website, Instagram, Facebook en X. Op donderdag 18 juli staat nog een open duel op de rol. Op Sportpark Elinkwijk neemt een deel van de selectie van FC Utrecht het die dag op tegen het Qatarese Al-Rayyan SC. Die wedstrijd begint die dag om 14.00 uur. Kaartverkoopinformatie volgt binnenkort.

FC Utrecht doet er alles aan zoveel mogelijk oefenduels te spelen waarbij publiek aanwezig kan zijn, idealiter in de regio Utrecht. Bij de organisatie van dergelijke wedstrijden spelen allerlei facetten een rol en in enkele gevallen wordt een speelvergunning voor een wedstrijd alleen verleend als die achter gesloten deuren wordt afgewerkt.

Het is de laatste jaren steeds lastiger geworden om wedstrijden tegen kwalitatief goede tegenstanders, voor publiek te spelen. Een probleem waar overigens ook veel collega-clubs mee worstelen. Gelet op het belang van een goede voorbereiding inclusief oefenduels met de juiste sportieve weerstand, kan FC Utrecht in sommige gevallen niet anders dan zonder publiek spelen.