Taylor Booth jaar langer bij FC Utrecht

05 juli 2024

Amerikaan (23) verbindt zich tot medio 2026 aan Utrechters.

Aanvaller Taylor Booth blijft langer bij FC Utrecht. De 23-jarige Amerikaanse international heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2026 aan de FC uit de Domstad verbindt. Het vorige contract van Booth liep tot medio 2025.

Booth maakt in de zomer van 2022 zijn entree in Stadion Galgenwaard. De Amerikaan, die tevens over een Italiaans paspoort beschikt, komt op dat moment over van FC Bayern München II. Booth geniet zijn jeugdopleiding bij Real Salt Lake in de Verenigde Staten, voordat hij op zestienjarige leeftijd de stap naar Europa zet. Niet alleen in het shirt van FC Bayern München komt de aanvaller daar al in actie voordat hij naar FC Utrecht komt, ook doet hij op huurbasis ervaring op bij het Oostenrijkse SKN Sankt-Pölten.

Na twee jaargangen in Utrechtse dienst staan bij Booth 49 duels in de hoofdmacht van FC Utrecht op de teller. De Amerikaan is daarin goed voor acht goals en vier assists. Als speler van FC Utrecht maakt Booth in 2023 zijn debuut in het nationale team van de Verenigde Staten.

“Na gesprekken met Jordy (Zuidam red.) en mijn zaakwaarnemer kwamen we erop uit dat een contractverlenging voor mijn carrière op dit moment de beste stap is”, vertelt Taylor Booth. “Het is voor mij belangrijk om een volledig seizoen te spelen. De laatste jaren heb ik wat ongelukkige blessures gehad. Ik wil blijven omdat ik mezelf wil laten zien in deze competitie en belangrijk wil zijn voor het team. De steun van de supporters heeft ook zeker invloed gehad op mijn beslissing, zowel in goede als mindere tijden staan ze achter mij. Ik ben nog niet klaar in Utrecht.”