Spaanse nieuwkomer: FC Utrecht huurt Miguel Rodríguez van Celta de Vigo

05 juli 2024

Aanvaller (21) sluit per direct aan bij ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans, optie tot koop opgenomen in overeenkomst.

FC Utrecht beschikt in het seizoen 2024/2025 over rechtsbuiten Miguel Rodríguez. De 21-jarige Spanjaard wordt gehuurd van Celta de Vigo en sluit per direct aan bij de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans. In de overeenkomst met de Spaanse club is ook een optie opgenomen die het mogelijk maakt dat FC Utrecht de jeugdinternational definitief overneemt.

Rodríguez is 10 jaar als hij de club waar hij begint met voetballen, CD Choco, verruilt voor een plek in de jeugdopleiding van Celta de Vigo. In Galicië doorloopt de aanvaller alle lichtingen en maakt hij in 2020, op 17-jarige leeftijd, zijn debuut in de hoofdmacht. In het vlaggenschip van Celta de Vigo komt de flankspits tot nu toe in 32 officiële duels in actie. In het beloftenteam, RC Celta Fortuna, speelt Rodríguez 71 partijen.

Op 15-jarige leeftijd speelt Rodríguez zijn eerste jeugdinterland; dan voor Spanje Onder 16. In de jaren die volgen vertegenwoordigt hij Spanje ook in de lichtingen Onder 17, Onder 18 en Onder 19.

“Ik ben heel erg blij om hier te zijn”, vertelt Miguel Rodríguez tijdens zijn eerste interview in de Domstad. “Ik heb gisteren nog met Tasos Douvikas gesproken en hij vertelde mij dat FC Utrecht een hele goede stap voor me is. Ik ben een speler met veel snelheid en agressiviteit en ik hoop dat ik veel minuten mag maken en vaak mag scoren in dit stadion.”