Goalie Dithmer met Denemarken Onder 19 naar Europees Kampioenschap

02 juli 2024

Keeper geselecteerd voor eindtoernooi in Noord-Ierland.

Doelman Andreas Dithmer van FC Utrecht gaat met Denemarken Onder 19 naar het Europees Kampioenschap. De sluitpost is één van de twintig spelers die door bondscoach Morten Eskesen is geselecteerd voor het toernooi dat deze maand in Noord-Ierland wordt gehouden.

Het Onder 19-team van Denemarken is in topvorm. De laatste acht duels werden door de Denen stuk voor stuk gewonnen. Onder meer de leeftijdsgenoten uit Duitsland (5-1), Frankrijk (2-1) en Portugal (2-0) werden aan de zegekar gebonden.

Voor Denemarken Onder 19 begint het EK op dinsdag 16 juli met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Spanje, in Larne. Drie dagen later, eveneens in Larne, kruisen de Denen de degens met Frankrijk Onder 19. Op maandag 22 juli, tijdens de slotspeeldag van de poulefase, is Turkije Onder 19 de tegenstander in Belfast.

De nummers één en twee van de poule kwalificeren zich voor de halve finales van het EK en scoren daarmee ook direct een ticket voor het WK van 2025. De nummers drie van beide groepen (aan het EK in Noord-Ierland nemen acht teams deel) treffen elkaar in een play-off waarin een vijfde en laatste ticket voor het Wereldkampioenschap van komend jaar te verdienen valt.

Doelman Dithmer heeft jeugdinterlands voor Denemarken Onder 17, Onder 18 en Onder 19 op zijn naam staan. De FC Utrecht-sluitpost stond onder meer onder de lat in de EK-kwalificatiewedstrijd Denemarken Onder 19 – Griekenland Onder 19, die eindigde in een 2-1 zege voor de Noord-Europeanen. Dithmer stopte in die wedstrijd een strafschop.

De EK-selectie van Denemarken Onder 19:

Speler Club
Andreas Dithmer FC Utrecht
Cornelius Olsson FC Kopenhagen
Mads Nybo CD Mafra (Portugal)
Ludwig Vraa-Jensen Brøndby IF
Frederik Roslyng AC Horsens
Noah Nartey Brøndby IF
Clement Bischoff Brøndby IF
Mads Bomholt Aalborg BK
Conrad Harder FC Nordsjælland
Thomas Jørgensen FC Kopenhagen
Amin Chiakha FC Kopenhagen
Victor Froholdt FC Kopenhagen
Lucas Høgsberg FC Nordsjælland
Aske Leth Silkeborg IF
Villads Schmidt FK Bodø/Glimt (Noorwegen)
Alexander Simmelhack FC Kopenhagen
Oscar Schwartau Brøndby IF
Valdemar Byskov FC Midtjylland
Emil Højlund FC Kopenhagen
Oscar Højlund FC Kopenhagen