Geen winnaar in oefenduel met Silkeborg IF

06 juli 2024

FC Utrecht speelt gelijk tegen ploeg uit hoogste divisie Denemarken: 2-2.

Bij een oefenpartij die FC Utrecht vanmiddag (zaterdag) speelde tegen Silkeborg IF is geen winnaar uit de bus gekomen. Op veld F van Sportpark de Bilderberg in Oosterbeek eindigde het onderonsje tussen de Utrechtse Eredivisionist en de Deense Superliga-ploeg in 2-2. 

Nog maar net is de tweede helft begonnen, of het is al raak voor FC Utrecht. Anthony Descotte schiet, binnen vijftien tellen na de start van deel twee van de oefenpot, de bal achter Nicolai Larsen. En brengt daarmee de boel weer in balans: 1-1.

Okkels scoort tegen oude club
Dat doelpunt is nog maar net genoteerd in het boekje van Hoofdtrainer Ron Jans, of hij kan zijn balpen er opnieuw bijpakken. Jeppe Okkels, geboren in Silkeborg en opgeleid en doorgebroken bij de plaatselijke IF, scoort namens FC Utrecht. Okkels schiet van dichtbij raak, na knap voorbereidend werk van Descotte: 2-1.

Debuut voor Rodríguez
Descotte en Okkels: daarmee zijn twee van de twaalf FC Utrecht-voetballers genoemd die in de tweede helft in actie komen. Jans laat vijf minuten voor tijd Miguel Rodríguez debuteren. De Spanjaard, de avond voor de wedstrijd overgekomen van Celta de Vigo, kan zodoende zijn eerste speelminuten in het rood-witte shirt van de Utrechters noteren.

Twee verschillende elftallen
Tegen Silkeborg IF speelt FC Utrecht met twee verschillende elftallen; 21 spelers maken tegen de Denen 45 speelminuten, Ole Romeny noteert er 40 en Rodríguez dus 5. Bij de tegenstander, die een fase verder in de voorbereidingscampagne is, maken sommige spelers negentig minuten en maakt het team dat aan de match start in elk geval een uur vol.

Adamsen Deense plaaggeest
Tonni Adamsen opent op veld F van Sportpark de Bilderberg in Oosterbeek vanaf elf meter de score. Na een half uur spelen benut hij een pingel: 0-1. Diezelfde Adamsen bepaalt een kleine tien minuten na de rust de eindstand van de wedstrijd op 2-2, met een knappe poeier in de hoek die Mattijs Branderhorst kansloos laat.

Volgende opponent: STVV
De volgende sparringpartner van FC Utrecht is STVV. Het team uit het Belgische Sint-Truiden is vrijdag de opponent in een oefenpartij die achter gesloten deuren wordt afgewerkt. 

FC Utrecht - Silkeborg IF 2-2 (0-1)
30. Tonni Adamsen (strafschop) 0-1
46. Anthony Descotte 1-1
48. Jeppe Okkels 2-1
53. Tonni Adamsen 2-2

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Vasilis Barkas; Isac Lidberg, Mike van der Hoorn, Joshua Mukeh, Nazjir Held; Alonzo Engwanda, Paxten Aaronson, Jens Toornstra; Taylor Booth, David Min, Adrian Blake.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Mattijs Branderhorst; Siebe Horemans, Matisse Didden, Nick Viergever, Björn Hardley; Silas Andersen, Zidane Iqbal, Victor Jensen; Ole Romeny (86. Miguel Rodríguez), Anthony Descotte, Jeppe Okkels.

Opstelling Silkeborg IF:
Nicolai Larsen; Robin Østrøm, Pontus Rödin (76. Alexander Busch), Pedro Ganchas (70. Andreas Pyndt), Andreas Poulsen, Mark Brink (83. Callum McCowatt), Pelle Mattsson, Mads Larsen, Younes Bakiz (61. Ramazon Orazov), Tonni Adamsen (61. Oskar Boesen), Alexander Lind (70. Fredrik Carstensen).