FC Utrecht verkoopt Ryan Flamingo aan PSV

08 juli 2024

Verdediger (21) vervolgt loopbaan bij Eindhovense Champions League-deelnemer.

FC Utrecht heeft Ryan Flamingo verkocht aan PSV. De 21-jarige verdediger verruilt de Utrechtse FC per direct voor de landskampioen uit Eindhoven.

Flamingo maakt in de zomer van 2023 zijn entree in Utrecht. De verdediger wordt dan voor een jaar gehuurd van het Italiaanse US Sassuolo. Flamingo debuteert op 27 augustus voor de Domstedelingen en maakt vanaf dat moment in alle Eredivisiewedstrijden speelminuten; doorgaans negentig. In Utrechtse dienst speelt Flamingo ook twee bekerduels en twee partijen in de play-offs om Europees voetbal.

Als speler van FC Utrecht wordt Flamingo in het najaar van 2023 bovendien voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Voor dat team debuteert hij op 12 oktober.

In mei licht FC Utrecht de optie in het met US Sassuolo afgesloten contract, waardoor Flamingo definitief de overstap maakt naar de Utrechters.

“Ryan heeft zich sinds zijn komst naar FC Utrecht op indrukwekkende wijze gemanifesteerd en doorontwikkeld”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Ondanks zijn jonge leeftijd was hij een dragende speler in het elftal van Hoofdtrainer Ron Jans. Wij hebben daarom ook bewust de optie in zijn huurovereenkomst gelicht. Graag hadden we Ryan nog een seizoen in Stadion Galgenwaard zien spelen, maar we wisten ook dat er veel binnen- en buitenlandse interesse voor hem zou komen. Dit is een mooie stap in zijn carrière. We bedanken Ryan voor zijn inzet en wensen hem veel succes toe in het vervolg van zijn loopbaan.”