Vandaag staat 1/8 finale van de bekerwedstrijd FC Utrecht O17 tegen De Graafschap O17 op het programma!

De Graafschap O17 komt vanaf de aftrap meteen fel uit de startblokken en maakt duidelijk dat ze voor de volle winst gaan. De Graafschap O17 komt meerdere malen via snelle counters op de Utrechtse helft maar FC Utrecht O17 weet goed onder de druk van De Graafschap O17 uit te voetballen. In de 9e minuut zet FC Utrecht O17 druk op de helft van De Graafschap O17 wat resulteert in een ongelukkig eigen doelpunt van De Graafschap O17, 1-0 De Superboeren raken hierdoor niet van de wijs en blijven doorgaan waar ze mee begonnen waren "aanvallen". Zo komen de Superboeren meerdere malen op de helft van de Utrechters maar FC Utrecht O17 blijft goed onder de druk uit voetballen. In de 30e minuut krijgt De Graafschap O17 een vrije trap op de rand van de 16 meter, de FC Utrecht O17 goalie Luca Neu zet de muur goed neer hierdoor gaat het schot naast. In de 38e minuut goede aanval van De Graafschap O17, een voorzet van rechts belandt op het hoofd van een aanvaller die net naast kopt. Niet veel later krijgt De Graafschap O17 loon naar werken en komt het via een corner op 1-1.

We gaan de rust in met 1-1.

In de rust wisselt trainer Kevin van Veen, Björn Menzo en Raynell Blanker moeten het veld verlaten voor de verse krachten Melih Junuzov en Noël Beulens. Aanvaller Melih Junuzov geeft in de 5e minuut meteen zijn visitekaartje af na een goed opgezette aanval volgt zijn schot dat ternauwernood wordt gepakt door de keeper van De Graafschap O17. FC Utrecht O17 beseft dat het beter moet dan in de eerste helft en zet er een tandje bij.

In de 17e minuut wisselt trainer Kevin van Veen weer, Frederick Reuter, Rayan el Miloudi, Zois Karargyris en Mathyas Havelka maken plaats voor Kristoffel van Eldik, Remiyan Muthuccumaru, Shakir Gondorf en Björn Menzo. Een goede tactische zet van Trainer Kevin van Veen en zijn assistent Arno Arts want FC Utrecht O17 komt in de 23e minuut op 2-1 via een doelpunt van Björn Menzo op aangeven van Melih Junuzov. FC Utrecht O17 blijft nadrukkelijk aandringen en is meerdere keren gevaarlijk in de 16 meter van De Graafschap O17, zo gaat een schot van Björn Menzo net naast en is het in de 40e minuut weer raak wederom door een eigen doelpunt van De Graafschap O17, 3-1.

Trainer Kevin van Veen brengt nog éénmaal een verse kracht in het veld, Jahrnell Wijngaarde geeft het stokje door aan zijn teamgenoot Lebron Campagne. In de laatste minuut van de wedstrijd weet de goed invallende aanvaller Melih Junuzov vanaf links via een prachtig schot de bal in de verre hoek te schieten, 4-1. Niet veel later valt het laatste fluitsignaal van Scheidsrechter Willem de Vrij, eindstand 4-1. FC Utrecht O17 is weer een ronde verder!