Surinaams international Naomi Piqué naar FC Utrecht Vrouwen

03 januari 2024

Verdedigster (23) speelt rest van dit seizoen voor Utrechtse vrouwenvoetbalploeg.

Verdedigster Naomi Piqué versterkt per direct de selectie van FC Utrecht Vrouwen. De 23-jarige international van Suriname komt over van PSV Vrouwen en heeft een contract voor de rest van dit seizoen getekend bij de Utrechtse FC.

Piqué wordt geboren in Utrecht en geniet een groot deel van haar jeugdopleiding bij FC Delta Sports ’95. De verdedigster komt nadien uit voor Jong ADO Den Haag Vrouwen, Excelsior Vrouwen en PSV Vrouwen. In Eindhoven is haar contract ontbonden, waardoor ze nu transfervrij de overstap kan maken naar FC Utrecht Vrouwen.

“FC Utrecht is een warme club. Mijn goede gevoel bij de club werd bevestigd tijdens de gesprekken van de voorbije tijd. Ik ben heel dankbaar dat ik de tweede helft van dit seizoen mag aansluiten bij deze groep”, aldus Piqué. “FC Utrecht is een club waar de mens en speelster centraal staat en waar een omgeving is gecreëerd waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Dat spreekt mij ontzettend aan.”

Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht is blij dat Piqué de rest van deze jaargang in de Domstad voetbalt. “We zijn enorm trots dat we Naomi kunnen toevoegen aan onze selectie. Hiermee versterken we onze laatste linie en zijn we klaar voor de tweede helft van dit seizoen.”