Nieuw record voor beloftenploeg in sneeuw

15 januari 2024

Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen VVV-Venlo: 0-0.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (maandag) een nieuw record gevestigd in winterse omstandigheden. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd er een punt gepakt tegen het VVV-Venlo van Rick Kruys. Toch betekende het 0-0 gelijkspel een Utrechts record: voor de eerste keer houdt Jong FC Utrecht vaker dan vijf keer de nul in één seizoen Eerste Divisie.

Jesse van de Haar, die vandaag in de spits staat bij Jong FC Utrecht, krijgt na slordig uitverdedigen van de Venlonaren de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied. Hij besluit meteen de trekker over te halen en het doel van Jan de Boer onder vuur te nemen. De Limburgse goalie heeft echter een goede reactie paraat op de inzet van Van de Haar. Hij verwerkt zijn schot tot hoekschop en het blijft 0-0.

Moeizaam eerste bedrijf
In een lastige eerste helft waarbij de weersomstandigheden zeker niet meewerken hebben beide ploegen het zwaar. Voetballend is het moeizaam en de kansen zijn spaarzaam. Mees Akkerman krijgt namens de Utrechters vroeg in de wedstrijd wel een mogelijkheid, echter haalt de buitenspeler te gehaast uit waardoor de bal hoog over het doel van VVV-Venlo vliegt. Aan de andere kant heeft Kevin Gadellaa een antwoord klaar op een uithaal van Magnus Kaastrup.

Sedláček gevaarlijk
Vlak voor rust krijgt VVV-Venlo wellicht de grootste kans van de wedstrijd tot dan aan toe. Richard Sedláček besluit vanaf de rand van het strafschopgebied uit te halen, zijn schot gaat net voorlangs. Kaastrup probeert in het begin van de tweede helft de Utrechtse goalie te verschalken maar weer zijn het de vuisten van Gadellaa die een Venlose voorsprong voorkomen. Akkerman krijgt vervolgens de uitgelezen kans op de openingstreffer, maar ook aan die kant ligt de keeper weer in de weg. Het blijft 0-0.

Vrijdag naar Zuid-Limburg
Vrijdag reist de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren af naar de Limburgse hoofdstad Maastricht. Om 20.00 uur wordt er daar in De Geusselt afgetrapt tegen MVV. Een week later staat er weer een competitiewedstrijd in Limburg op het programma. Dan in het Parkstad Limburg Stadion, waar Roda JC Kerkrade wacht. Ook dan wordt er om 20.00 uur begonnen.

Jong FC Utrecht – VVV-Venlo 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Kevin Puts.

Toeschouwers: 303.

Gele kaarten: Wessel Kooy, Lynden Edhart (Jong FC Utrecht).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held; Gibson Yah (90+2. Nordin Bukala), Sil van der Wegen (81. Aurelio Oehlers), Olivier van Eldik; Mees Akkerman (81. Emil Rohd Schlichting), Jesse van de Haar, Tobias Augustinus-Jensen (63. Lynden Edhart).

Opstelling VVV-Venlo:
Jan de Boer; Roel Janssen, Rick Ketting, Simon Janssen, Elias Sierra, Michail Kosidis, Richard Sedláček, Robert Klaasen, Dylan Timber, Mohammed Odriss (46. Martijn Berden), Magnus Kaastrup.