Limburgse Weken eindigen voor Jong FC Utrecht met Roda JC-uit

26 januari 2024

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) aan de bak in Kerkrade.

Na een thuisduel met VVV-Venlo en een uitpartij tegen MVV Maastricht treft Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) voor de derde keer op rij een Limburgse tegenstander. In Kerkrade is Roda JC de opponent van de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. In het Parkstad Limburg Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht is één van de drie teams die er dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie in slaagde Roda JC Kerkrade te verslaan. In Utrecht werd het op 1 september 2023 1-0 voor de talenten uit de Domstad. Jesse van de Haar was toen de matchwinner. Alleen tegen Willem II (0-1) en FC Dordrecht (2-0) trok Roda JC Kerkrade deze jaargang ook al eens aan het kortste eind.

Raatsie onder de lat
Wie dat weet, kan goed begrijpen dat de geel-zwarten hoog op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst staan; alleen Willem II pakte tot nu toe meer punten dan de equipe van Bas Sibum, die sinds deze maand over keeper Calvin Raatsie kan beschikken. De doelman wordt gehuurd van FC Utrecht en maakte afgelopen maandag zijn debuut namens de Limburgers. Dat deed hij in stijl: in het thuisduel met FC Eindhoven hield de goalie de nul (3-0).

Moeite in uitwedstrijden
Bij de wedstrijd die Jong FC Utrecht afgelopen week speelde, stond dezelfde uitslag op het bord. Helaas voor de Utrechtse talenten viel die score uit in het voordeel van MVV Maastricht. Jong FC Utrecht won dit seizoen nog niet op vreemd terrein. Twee keer speelden de Utrechters gelijk (3-3 bij FC Dordrecht en 1-1 bij FC Den Bosch), in de tien andere gevallen keerden ze met lege handen weer terug in de Domstad.

Elf onderonsjes, nooit onbeslist
Jong FC Utrecht en Roda JC Kerkrade stonden in de Eerste Divisie elf keer tegenover elkaar. En telkens kwam er een winnaar uit de bus; in vier gevallen was dat het team uit Utrecht, zeven keer zegevierden de Limburgers. Jong FC Utrecht won één keer in het Parkstad Limburg Stadion. Op 20 september 2019 leverden doelpunten van Eros Maddy, Hicham Acheffay en Jonas Arweiler een Utrechtse driepunter op in Kerkrade: 1-3.

Live updates via X en Instagram Stories
Flitsen van Roda JC Kerkrade – Jong FC Utrecht komen voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag. Vanuit het zuiden van het land verzorgt FC Utrecht van deze match bovendien live updates via X en Instagram Stories.