Jong FC Utrecht vervolgt Limburgse Weken met MVV Maastricht-uit

19 januari 2024

Utrechtse talenten vanavond (vrijdag) in actie in Stadion De Geusselt.

De eerste uitwedstrijd van Jong FC Utrecht in het jaar 2024 staat vandaag (vrijdag) op de rol. De Utrechtse talenten reizen af naar Stadion De Geusselt, waar MVV Maastricht vanaf 20.00 uur de tegenstander is.

Maastricht kleurde wit de afgelopen dagen: een dik pak sneeuw zorgde voor mooie beelden vanuit het zuiden van Limburg. En voor overuren voor de onderhoudsploeg van MVV Maastricht, dat het veld in Stadion De Geusselt sneeuwvrij maakte en er zo voor zorgde dat het duel van vanavond doorgang kan vinden.

Deel twee van Limburgs drieluik
MVV Maastricht-uit is voor Jong FC Utrecht het tweede duel in een reeks van drie partijen tegen Limburgse teams. Afgelopen maandag werd het op Sportcomplex Zoudenbalch 0-0 tegen VVV-Venlo. Vanavond reist het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren dus af naar Maastricht, volgende week zet de spelersbus van de Utrechtse beloftenploeg koers naar Kerkrade voor een uitpartij tegen Roda JC.

Kostons weg, Rocha Livramento op dreef
Jong FC Utrecht oogstte dus al een punt dit jaar, MVV Maastricht nog niet. Het team van Maurice Verberne verloor vorige week in Friesland met 5-2 van SC Cambuur. En dat terwijl De Sterrendragers in de maand december juist op dreef waren: vier duels gespeeld, drie gewonnen, één gelijk. Clubtopscorer van de Limburgers is Koen Kostons, en hij is ook degene die dit seizoen bij de Maastrichtenaren de meeste goals voorbereidde. Jong FC Utrecht hoeft zich over hem echter geen zorgen meer te maken: hij maakte eerder deze maand een transfer naar Duitsland. Zijn vervanger in de punt van de aanval, Dailon Rocha Livramento, liet vorige week echter al meteen zien waar hij toe in staat is: hij scoorde beide Limburgse treffers in het uitduel met SC Cambuur.

Het vijftiende onderonsje
In de Eerste Divisie stonden Jong FC Utrecht en MVV Maastricht veertien keer eerder tegenover elkaar. In de helft van de gevallen wonnen de Limburgers, vier keer zegevierden de talenten uit Utrecht. De laatste uitzege van Jong FC Utrecht in Stadion De Geusselt dateert van 8 april 2022. MVV Maastricht nam toen razendsnel de leiding (2-0), waarop Jong FC Utrecht via treffers van Mohamed Mallahi, Mees Rijks, Matteo Waem (eigen doelpunt) en Eros Maddy de partij volledig deed kantelen: 2-4.

Updates via X
Flitsen van de wedstrijd MVV Maastricht – Jong FC Utrecht komen vanavond voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag. Vanuit Stadion De Geusselt deelt FC Utrecht bovendien updates over de wedstrijd via X.