Jong FC Utrecht start Limburgse Weken met VVV-Venlo-thuis

15 januari 2024

Beloftenploeg vanavond (maandag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Het zijn Limburgse Weken voor Jong FC Utrecht. De ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren spart vanavond (maandag) met VVV-Venlo, reist vrijdag af naar Maastricht voor een partij tegen MVV en neemt het een week later in Kerkrade op tegen Roda JC. Maar het begint dus allemaal met VVV-Venlo-thuis. Die partij begint vanavond om 20.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.

In aanloop naar de tweede helft van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen sparde Jong FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch met FC Den Bosch. Die oefenwedstrijd, die bestond uit vier kwarten van telkens dertig minuten, eindigde in 2-3. Namens Jong FC Utrecht scoorden Aurelio Oehlers en Mees Rijks. Laatstgenoemde is, halverwege de jaargang, de teamtopscorer van de Utrechtse beloftenploeg.

Beloftenploeg sterk op eigen veld
Jong FC Utrecht oogstte tijdens de eerste helft van de jaargang vooral op eigen veld punten: zestien van de achttien punten die de beloftenploeg verzamelde, werden gepakt in Utrecht. Eerder dit seizoen resulteerde het bezoek aan VVV-Venlo in een nederlaag voor de equipe van Van Dinteren: in De Koel werd het 4-1 voor de Venlonaren. Jong FC Utrecht speelde in de Eerste Divisie drie keer eerder een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. De Venlonaren wonnen in 2022. In 2017 (0-0) en 2023 (1-1, Utrechtse goal: Lynden Edhart) werd het gelijk.

Weerzien met Rick Kruys en Dylan Timber
Het VVV-Venlo van trainer Rick Kruys, voormalig speler en oefenmeester van FC Utrecht, verzamelde voor de winterstop 29 punten. Levi Smans scoorde zes keer en is daarmee de meest productieve speler van de Limburgers. Simon Janssen onderscheidde zich ook: hij bereidde zeven goals voor. Niet alleen is het treffen van vanavond een weerzien met Kruys, het is ook een ontmoeting met Dylan Timber, die met Jong FC Utrecht negentien keer in actie kwam in de Keuken Kampioen Divisie en sinds dit seizoen voor de Limburgers uitkomt.  

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht – VVV-Venlo zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er is vrije kaartverkoop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Updates via X
Niet van de partij vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch? FC Utrecht deelt live updates over de wedstrijd op X.