Jans: ‘In de eindfase beter zijn’

19 januari 2024

Hoofdtrainer Ron Jans beschouwt voor op duel met PSV.

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit op de wedstrijd tegen PSV. Zondag wordt er om 12.15 uur afgetrapt in een nagenoeg uitverkocht Stadion Galgenwaard tegen de ongeslagen koploper.

“In de eindfase beter zijn”, geeft Jans antwoord op de vraag wat er beter moet naar aanleiding van het gelijkspel op bezoek bij Vitesse. “In de tweede helft ook gewoon herkennen dat je de juiste keuzes maakt om A, er onderuit te voetballen of B, de bal naar voren te schieten en vanuit de tweede bal te spelen.”

Over de afwezigheidslijst vertelt Jans het volgende: “Het lijstje is nog niet duidelijk naar zondag toe omdat er vandaag drie zieken niet op de training waren. We gaan morgen bekijken of ze fit genoeg zijn om te trainen en bij de wedstrijd te zijn.”

Met PSV treft FC Utrecht een tegenstander die alle wedstrijden tot dusver winnend wist af te sluiten, zo weet ook de oefenmeester: “Een uitstekende instelling, agressief in de duels, goed verdedigen, voorzetten eruit halen. We moeten ook durven, als je alleen maar gaat tegenhouden tegen dit goede PSV aan de bal dan roep je het over jezelf af.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – PSV met interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Nick Viergever.